Hvid er inspirerende og byder farverne velkommen

Denne artikel indeholder reklamelinks

Hvid er ikke som sådan en farve, men er brugt i mange hjem. Det kan ligefrem være inspirerende og det kan samtidig betyde, at det kan være væsentlig nemmere, at byde farverne velkommen.

Det er særlig udbredt i de danske hjem med denne ”farve”. Det kan være, at man er usikker på, hvordan man skal kombinere de forskellige farver, og i stedet vælger at købe diverse møbler i hvid. Det er som sådan heller ikke forkert og kan faktisk for mange mennesker virke direkte inspirerende. Samtidig med at den gør det nemmere at byde de andre forskellige farver velkommen, så giver hvid et roligt udtryk i din indretning, som hverken er rodet eller bombastisk.

Symboliseringen af hvid

Man kan som sådan ikke betragte hvid som en farve, men når man tale om indretning, så bliver den ofte omtalt som dette. Netop denne farve symboliserer både renhed og lethed og giver derfor en hvis ro og orden i indretningen.

Der er mange forskellige grunde til, at du bør tage dette valg. Det er ofte en ”farve”, som bliver negativiseret, men det er der bestemt ingen grund til.

Hvis du allerede er klar over, at indretning kan være en svær opgave, så er denne farve et godt valg. Det skaber ikke uro i dit hjem og det er nemt at kombinere andre farver med denne. Hvid kan sammensættes med alle slags farver på kryds og tværs og det er derfor nemt, at ændre farvevalg i de øvrige møbler. Det kan eksempelvis være, at du har hvide vægge, en hvid kommode og et hvidt spisebord. Hertil er det nemt, at udskifte farver på sædebetrækket på stolene, blomsterne i vasen, gardinerne i vinduerne osv.

Giver energi og inspiration

Det kan også være at du bare er den person, som elsker at alt er lyst og oser af renhed og orden. Det vil du helt sikkert få, med denne farve. Typisk ser man ofte ”hvidt i hvidt” hos mange romantiske kvinder, som elsker at dekorere med blomster og lys i boligen.

Farven kan samtidig give inspiration til mange mennesker, da der på denne måde aldrig rigtigt kommer til at se rodet ud, trods der er en smule rodet. Det er klart at alle hjem kan komme til at rode en gang imellem. Kan du forestille dig et helt hvidt hjem, så vil du med garanti også kunne se for dine øjne, at det vil være svært at spotte præcis, hvor rodet ligger og at der ikke er ret meget af det.

Har du derimod et hjem der sprudler med farver, så kan du måske hurtigt føle, at der er rod i hjemmet. Dette skyldes at stærke farver fylder meget og springer hurtigt i øjnene på folk.

Forskellige nuancer

Der er ikke kun én hvid farve, der findes faktisk mange forskellige nuancer af denne. I de fleste hjem maler man eksempelvis væggene med en knækket farve, som er et levn fra en tidligere alder. I dag er det dog mere udbredt med helt klare farver, som den sterile hvide farve vi ofte ser på væggene i de fleste danske hjem.

Hvis man elsker denne farve, så bør man måske udfordre sig selv lidt, og prøve kræfter med knækkede farver på møbler, tekstiler og andre former for interiør. Selvom farverne ikke er helt klare, så vil du hurtigt opdage en forandring i dit hjem. Det er en god idé, at prøve sig frem om man er til den helt rene eller nogle lidt mere knækkede farver.