Hvilken stil er du til?

Mode er mange ting. De fleste mennesker har svært ved at finde en tøjstil, som bare er lige i skabet, og for dem kan det være et livsprojekt at finde den rette stil.

Mode handler ikke kun om tøj. Der er mode inden for alle mulige ting. Skomode, hårmode, neglemode, farvemode, sportsmode, indretningsmode osv. Det fortsætter til uendelighed, og moden skifter hele tiden.

Der er ikke noget at side til, at mange ikke finder en slags mode de elsker, når der er så meget forskelligt at vælge imellem. I denne artikel, kommer der nogle bud på mode, som du kan finde dig tilpas i.

Den klassiske kvinde

Ved klassisk stilart er udseendet traditionelt, konservativ, stilrem og bliver oftest omtalt som business stilen. Det er kontordamen og den selvsikre kvinde.

I denne kategori er tøjet rent og enkelt – meget minimalistisk. Altså tøj uden for mange detaljer og farver. Inspirationen til den klassiske tøjstil kommer af herre tøj. Hvis du elsker kvalitet, basis farver som sort, blå, grå, beige og hvid, samt et meget minimalistisk design, så vil du finde dig rigtig godt til rette i den klassiske stil.

Oftest finder man jakkesæt, skjorter, rullekraver, v-pullover, cardigan, flade sko og stilletter i denne kategori. Det behøver ikke være dyrt, at have en klassisk stil, selvom mange kendte som Michelle Obama, Helle Thoning Schmith og Jackie Kennedy bærer den klassiske stil. Der findes selvfølgelig tøj i dyrere mærker som Armani, Ralph Lauren, Hugo Boss, Burburry osv., som levere en virkelig smart klassisk stil. Men den klassiske stil, kan også findes i H&M, Only og andre mere normale prisklasse butikker.

Den feminine kvinde

Ved den feminine tøjstil finder man nøgleord som kvindelig, piget, romantisk og sart. Tøjet er ofte kendetegnet ved bløde linjer, mange men små finde detaljer, fine strikninger ved ærmer og krave samt smukke detaljerede knapper osv.

Denne tøjstil er inspireret af det feminine tøj helt tilbage fra 1920’erne, 30’erne, 40’erne og 50’erne. Tøjets er lavet er vildt smukke materialer som silke og mohair med flotte blonder og flæser. I denne kategori finder man kjoler, nederdele, stilletter og ballerinasko.

Dette er en tøjstil som alle smukker kvinder kan bære. Heriblandt Kronprinsesse Mary, Katie Holmes og Sarah Jessica Parker. Tøjet i denne kategori behøver igen ikke at være de dyreste mærker, da både Vero Moda og H&M kan være med her. Dog findes der også mærker i den dyrere ende såsom Malene Birger, Chloé, Hartmade og Bluemarine.

Kvinde med råt look

Ønsker du at være rå i dit look er det også muligt. Her er man usleben, uspoleret, sej og cool. Disse er nøgleord ved denne stilart. Tøjet er inspireret af citycowboys, rock ’n’ roll med en stærk kant. Tøjet er lavet af stærke materialer som læder, cowboy, sølv og nitter. Alt tøjet skal se lidt slidt og brugt ud, men på den seje måde.

Under denne kategori går man med jeans, læderjakker, T-shirts, tanktoppe, cowboystøvler, læder accessoires og sølvsmykker. Stilen har været en smule fremme de seneste år med stramme jeans og læderjakker.

Med et råt look kan du søge inspiration hos Sanne Salomonsen, Madonna, Anastacia, Lykke May og Kate Mos. Stilen behøver igen ikke være vildt dyr at efterleve. Her findes mange gode alternativer, H&M og Only og i den dyrere ende Diesel, Miss Sixsty, Noir og Camilla Stærk.

Boheme looket

Denne tøjstil er unik og her er nøgleordne flippet, kunstnerisk, vild og utæmmet. Inspirationen er hentet fra flower-power kulturen fra de glade 60’ere og 70’ere. Her er tøjet sprælsk med mange mønstre, smukke farver, løstsiddende og pels.

Elsker du genbrugstøj og genbrugsbutikker eller at gå på loppemarked, så vil du finde dig vildt godt tilpas i denne stil. Denne stil er ved at komme en smule på mode igen, med løstsiddende tøj, lange bukser og ærmer samt trompetbukser.

Der findes meget lækkert tøj i denne kategori, hvor lange kjoler, sandaler, tunikaer, hørbukser, mønstrede tørklæder og veste fylder dit klædeskab. Man er pyntet med accessoires, som har en smule etnisk look sammen med alle disse klæder.

Personer som bærer denne stil er Helena Christensen, Anisette, Karen Simonsen og Naja Munthe. Her er tøjet bestemt ikke dyrt, da man ofte kan gå i genbrugen og finde guld inden for denne kategori. Dog findes der dyrere alternativer som Day, Rützou, Rikke Mai, Munthe+simonsen og Dries Van noten.

Den enkelte kvinde

Her er tøjstilen minimalistisk, simpel og ren. Disse er tre gode nøgleord, som beskriver denne stil godt. Tøjet i denne kategori har mange smukke og anderledes detaljer, designet emner af trend og skriger på opmærksomhed.

Hvis du er tiltrukket af overraskende detaljer, som er enkelte men som stadig har et strejf af bling-bling, farvet struktur og prangende mønstre, så vil du føle dig godt til rette i denne tøjstil.

Kategorien, enkel tøjstil, byder på ensfarvet tøj med flotte detaljer, og som giver ro. Det kan man også se på de kendte kvinder, som bærer denne stil. Det er f.eks. Lis Sørensen, Ilse Jacobsen og Andrea Elisabeth Rudolph.

Tøjet har flere klasser, får både H&M og Esprit kan følge med, men også Samsøe&samsøe, Isabel Marant, Rabens Saloner og Saint Tropez har tøj i denne stil.

Din egen personlige tøjstil

Måske er du blevet inspireret af de mange forskellige stilarter, men stadig ikke sikker på, om du vil følge en 100 %. Så er det heldigt, at man helt selv bestemmer, hvilket noget tøj man vil gå i. man behøver slet ikke at skulle følge én enkelt stilart, man kan sagtens blande dem og sætte sin egen kulør på tøjet og stilen.

Ofte viser dit klædeskab hvem du er, din personlighed og derfor er det vigtigt, at klæde sig i det tøj man føler sig bedst tilrette i. På den måde kan man bedre udstråle selvtillid og den personlighed der gemmer sig bag tøjet og dit ydre jeg.

Hvis du ønsker at følge en vis stil, så er det ikke kun tøjet der viser stilen. Også håret, frisuren, skoene, accessories osv. Fuldend dit look, hvis du mener det er passende. Man kan sagtens gøre det halvt, hvis man ikke er sikker på, om stilen ville være fed allover.