Hvilken type krop har du?

Denne artikel indeholder reklamelinks

Mode,-hvilken-type-krop-har-du--topMennesker går med tøj, fordi alt andet vil være meget upassende. Men tøj er jo ikke bare tøj, og hvis det var det, ville der så være så meget at vælge i mellem, og ville vi så ikke bare gå i det samme alle sammen?

Tøj er ligeså meget at signalere noget til omverdenen. Derfor vælger vi tøj, som vi synes er flot, god kvalitet eller fordi det er på mode. Ofte passer tøjet godt til din personlighed, dig og din krop.

Er det ens betydning med, at tøjet klæder dig? Nej, men det vil vi gerne at det gør. Så hvordan fremhæver man sine bedste sider, og hvordan skjuler vi de mindre gode?

Her kommer lidt om de forskellige kropstyper. Hvilken type er du?

Kropstyper

Mode,-hvilken-type-krop-har-du--intext_1Der findes flere former og typer på kvinde figurer, her kommer nogle gode råd til, hvordan du klæder dig bedst.

Pæren, kender vi alle sammen. Smal og kort overkrop med smalle skuldre, små bryster og en fin lille talje. Hofter og lår er brede og bagdelen er stor. Har du pære-figuren, så skal du huske at udligne din meget smalle overkrop med din brede hofter og lår. Det gør du ved at skabe en god balance og harmoni mellem overkrop og underkrop.

Når man er pære-formet skal man tage mørke farver på forneden. Sort og andre mørke farver vil få især dine hofte til at se smallere ud. Vælger du bukser, så skal de sidde løst omkring hoften og gerne være et let materiale, som falder blødt. En jakke med puder på skuldrene eller med ærmegreb ville gøre dig lidt bredere på overkroppen.

Du skal helst ikke tage tætsiddende bluser eller toppe på, det vil give fuld fokus på din meget smalle overkrop. Tøjet på din overkrop skal gerne gå ned over dine hofter, for ellers ser man dine bredde hofter tydeligt. Igen hofter, så er de ikke en god idé med print eller lommer på siden.Mode,-hvilken-type-krop-har-du--intext_2

Æble-figuren består af en krop med meget smalle skuldre, ingen talje. Din mave er fyldig, bagdelen er flad og brysterne er medium. Æbleformen er bare rund og dejlig, og ofte med tynde arme og ben. Her er det vigtigt at fokusere på de flotte ben og arme, ved ikke at gå i lag-på-lag tøj.

Er du æble-typen så skal du vælge busker som sidder tæt, men som har en bred benvidde. Det kan også være nederdele som bare er lige op og ned. Dertil vil asymmetriske bluser være pænt, da det fjerne fokus fra din kropsform. Løse bluser, som kan nå ned over maven! Ellers skal du bare sørge for, at dit tøj på både over- og underkrop passer godt sammen i farven.

Du skal ikke tage smalle bukser på, som vil få dine lår til at se meget store ud. Derudover er lag-på-lag tøj no go, for det får dig kun til at se rundere ud. Undgå stramt tøj generelt, det får din mave til at se større ud.

Mode,-hvilken-type-krop-har-du--intext_3Timeglasset kender vi også. Bredde skuldre med store bryster, flot slank talje, og en forholdsvis stor bagdel. Denne form er den mest kvindelig kropstype, grundet den fyldige barm, den lille talje og de store hofter.

Er du formet efter et timeglas skal du tage tøj på, der viser dine flotte og kvindelig kurver. Gerne tætsiddende, og bluser med V-udskæring, da det vil få dem til at virke mindre. Sørg for at farverne på over-og underkrop passer godt sammen, så man kan se en krop med sammenhæng.

Du skal til gengæld ikke vælge en høj udskæring på dine bluser, da det får barmen til at se stor ud. Heller ikke tøj der sidder for løst, vil være godt for din kropstype, og bukser derMode,-hvilken-type-krop-har-du--intext_4 sidder løst vil få din underkrop til at se underlig stor ud, og det er den ikke.

H-formen har smalle skuldre og ingen talje. Brysterne er små, hofterne er smalle og bagdelen er meget flad. H-figuren er meget maskulin, og der er ikke rigtig nogle former. Med denne form er det vigtigt, at få tryllet lidt talje frem, så man kan spille lidt på de kvindelige former, også selvom de ikke er tydlige.

Det er en god idé, at bærer nederdel med svaj, da det giver lidt former til din formeløse krop. Vælg gerne noget stort tøj på overkroppen og noget stramt tøj på underkroppen. Figursyet tøj kan give dig nogle feminine former.

Med denne figur skal du helst ikke tage lag-på-lag tøj på, ligesom æble-figuren. Her giver det bare et større fokus på, at du ingen former har. Undgå at have stramtsiddende tøj på hele kroppen, også jakker med skulderpuder.

Mode,-hvilken-type-krop-har-du--intext_5V-formen har bredde skuldre, medium bryster, smalle hofter og bagdelen er lille. V-figuren er som en trekant, hvor tøjet ofte kommer til at hænge som julepynt på et grantræ. Du kommer derfor hurtigt til at se meget bred ud, grundet dine bredde skuldre. Du skal vælge tøj, som fremhæver din kvindelighed. På med noget bredde forneden, som kan udligne din bredde overkrop.

Du skal vælge jakker som har skrå skuldersyninger, og kjoler og nederdele med svaj. Jakken mindsker dine fremtrædende skuldre og kjoler og nederdele giver former. Smalle bukser som sidder stramt vil også fremhæver dine flotte slanke ben og hofter.

Det du ikke skal vælge at tage på er, stumpebukser, jakker med skulderpuder, rullekraver og tørklæder. Stumpebukser vil se for små ud i forhold til din V-form. Skulderpuder giver større fokus til dine bredde skuldre, og rullekraver og tørklæder sætter igen fokus på overkroppen og dens bredde.