Hvordan du kan spare penge på et godt og solidt madbudget

Denne artikel indeholder reklamelinks

Det er en realitet, at vi mennesker ikke kan leve uden mad. Det er ligeledes en realitet, at de fleste dansker i dag har svært ved at leve, for den indkomst de nu har. Her er vores bud på, hvordan du kan spare penge ved, at lave et solidt madbudget.

Utroligt mange dansker har svært ved deres økonomi. Mange af dem er måske på SU eller kontanthjælp og det resulterer ofte i, at maden bliver sparsom og man måske endda nogle dage må leve uden mad. Det er dog slet ikke en nødvendighed, hvis man har lidt planlægning og fornuft på plads.

Det er især de daglige indkøb, som vokser sig stor på budgettet, men med lidt god vilje kan man spare penge netop her. Her er vores gode bud på, hvordan du måske kan spare penge på dit budget og få lidt mere plads i hverdagen.

Planlæg et madbudget

Ligesom man laver et budget i banken over de forskellige udgifter og indtægter man har i hver måned, så er det også en god idé at lave et madbudget. Når man skal starte på dette, er det en vigtig ting, at finde ud af hvor pengene forsvinder hen. Det kan man gøre, ved at samle alle kvitteringer over en periode (f.eks. en måned).

Nu skal du finde ud af med dig selv eller din partner, hvor mange penge du månedligt vil lægge i dit madbudget. For en enlig uden børn siger man grundlæggende, at man minimum skal lægge 1.500 kroner af i måneden.

Du kan med fordel i starten af hver måned hæve beløbet og lægger det i det antal kuverter, som der er uger. Nu er du helt sikker på, at du ikke kommer til, at bruge for mange penge inden måneden er omme.

Planlæg dine indkøb

Når du har styr på, hvor mange penge du vil bruge på din mad om måneden, så skal du til næste step. Her handler det om at planlægge selve indkøbet.

Du skal først skrive en indkøbsliste og gå den slavisk igennem, når du når ned i butikken. Det er en god måde, hvorpå man undgår impulskøb, som er dem der kan trække tænder ud.

Kig efter discountvarer

Hvis man gerne vil spare rigtig mange penge, er det en god idé at gå efter discountvarerne. De befinder sig ofte på den nederste hylde i reolsystemet.

Det er ligeledes en god idé, at tjekke tilbudsaviserne inden man bevæger sig ud af døren. Hvis man har muligheden for det, så kan det være en utrolig god idé, at handle mange steder samme dag. Ved at plukke tilbud ud fra de forskellige butikker, er der ofte mange penge at spare.

Når du har fundet den udvalgte vare, så er det vigtigt at du holder øje med en sidste ting. Her drejer det sig om kiloprisen. Man kan hurtigst miste overblikket, når man eksempelvis shopper efter frugt, kød, pasta eller shampoo. Den letteste måde at se, hvad der er billigst, er ved at se på kiloprisen.