Hvordan får du en vidunderlig graviditet uden kvalme?

Denne artikel indeholder reklamelinks

faa en god graviditet

Rigtig mange gravide kvinder får svært ved at nyde deres graviditet, fordi de bliver plaget af kvalme og opkast. Nogle er plaget i alle ugerne, mens de fleste lider mest de første 12 uger af den graviditet, der ellers skulle være helt fantastisk.

Som førstegangs fødende er der mange spørgsmål omkring graviditeten, barnets udvikling og generelt hvordan man skal opføre sig i denne periode.

I denne artikel, får du nogle gode tricks til, at mildne de forskellige smerter og gener under graviditeten. Artiklen henvender sig til alle gravide, om du er førstegangs- eller tredjegangs fødende. Ingen graviditeter er ens.

Hormon forstyrrelser og kvalme

Næsen kan dufte alle mulige ting, også selvom de ikke er i nærheden eller dufte du elsker dufter pludselig helt forfærdeligt. Flere madvarer giver dig kvalme og lyst til at kaste op, mens du kan spise uendelige mængder af andet mad.

De mest klassiske tegn på, at du er gravid er kvalme og opkast, og det er virkelig generende for den gravide. Først og fremmest har man overhovedet ikke lyst til at spise noget, når maven brokker sig, og lysten til at kaste op bliver kun større og større.

Babyen har brug for næring, og det samme har du. Kvalmen og lysten til at kaste op forsvinder ikke bare, hvis du lader være med at spise – faktisk kan det forværre kvalmen. Det skyldes, at kvalmen ofte kommer af sulten. Du skal sørge for, at spise mange små portioner hele dagen, så maven hele tiden har mad og næring i sig.

opakastDet er vigtigt, når du skal spise flere gange om dagen, at dine små måltider er sunde. Det er ikke godt for hverken fosteret eller dig, hvis du tager for meget på de første 12 uger af graviditeten.

Morgenkvalme er udbredt, fordi maven er tom og du er sulten, når du vågner. Tag lidt mad med i seng, som du kan spise i løbet af natten, hvis du vågner eller om morgenen inden du står op. Det kan være i form af ris kiks eller knækbrød, som kan tage lidt af sulten inden du står ud af sengen.

Stress og jag

Det er meget forskelligt, hvordan kvinder reagere på graviditet, men der er flere ting, der kan være årsagen til, at du får mere kvalme. Her er stress bland andet en faktor, der kan være skyld i kvalme. Skru ned for tempoet, hvis du oplever kvalme i starten af din graviditet.

Hold øje med, hvad du enten spiser eller laver inden du får kvalme. Du skal være meget opmærksom med dig selv under graviditeten. På den måde kan du hurtigt mærke, om der sker noget unormalt med din krop, og undlade fødevarer der muligvis giver dig kvalme.

Det der fremprovokere din kvalme kan være søde sager, krydret mad eller mad med meget fedt i.

For at slippe af med kvalmen, er der mange som prøver sig ad med akupressur armbånd, zoneterapi eller akupunktur. Det virker på nogle, mens andre ikke kan mærke forskel. Prøv dig frem, og vær opmærksom på dine symptomer og dig selv.

Har du prøvet dig ad med disse tricks, men kvalme og opkast stadig er et problem for dig, bør du gå til læge, for at hører mere om, hvad du kan gøre for at komme disse gener og problemer til livs.