Hvordan udnytter man skråvægge?

Denne artikel indeholder reklamelinks

Mange bor i huse med skråvægge, og mange ser det som en begrænsning. Husets vægge er skrå, og det er ikke nemt at lave om på, da det er sådan huset er bygget. Det kan være udfordrende, når man skal indrette sig i et hjem med skråvægge, men det er igen bare med, at se mulighederne i stedet for begrænsningerne.

Det er måske længe siden du flyttede ind i dit hus lejlighed eller værelse? Dengang forelskede du dig i rummet eller hjemmet, fordi det var hyggeligt, charmerende og lige noget for dig. Men hvad med de skrå vægge. Faldt du for dem? Eller er disse en begrænsning, for alle dine bolig og indretningsdrømme.

Du har hamret hoved op i væggen adskillige gange, og er efterhånden ret træt af vågne op den måde. Sengen kan ikke stå andre steder, eller kan den? Dine følelser for de skråvægge er blandede. Du har efterhånden brug for plads. Plads til opbevaring eller bare flere kvadratmetre.

Heldigvis er der hjælp at hente. I denne artikel vil der kommer idéer og råd til, hvordan man kan gøre et rum med skråvægge til et lækkert rum med massere af muligheder.

Skrå udfordringer

Du har længe kigget på et flot billede nede i byen. Men dine skråvægge gør det umuligt, at få plads til det der hjemme. Du kan ingen billeder hænge op, og alle dine nips er pakket sammen i vinduskarme, da du heller ikke kan sætte hylder op. Når disse udfordringer og irritationer opstår hos dig, så tænk på, hvorfor du faldt for huset. Og hvis du ikke faldt for huset pga. de skråvægge, så vær positiv og se mulighederne i stedet for begrænsningerne. Hvis du ikke selv kan se det, så kan du hente hjælp i denne artikel, og andre steder på nettet eller hos din omgangskreds.

De skrå vægge er i virkeligheden en udfordring, for din kreativitet. Skråvægge skaber stemning i rummet. Hvilken stemning ønsker du? Åben dine muligheder og idéer, og vær ikke bange for at kaste dig ud i projektet.

Tips til god udnyttelse af skråvægge

Vil du gerne elske dine skråvægge igen, så gør en indsats for, at gøre rummet til noget det ikke er nu. Mal et kunstværk på væggen, som vil give en fed effekt i rummet. Skru kroge ind i væggen, så man kan hænge forskellige ting derpå og hæng plakater op med en fed og spraglet tape. Du kan vælge at tapetsere den skrå væg, så den får et andet udtryk. Det kan også være en mulighed, at hænge nogle flotte væglamper op, for at sætte spot på væggen.

Når man har skråvægge handler dem om at bruge dem, og ikke være trætte af dem. Du kan f.eks. stille en fin stol med et skind ved den skråvæg. Måske ikke for at bruge den der, men for at gøre rummet mere hyggeligt.

 

Står din seng under en skrå væg, så prøv at stil den midt i rummet i stedet for. Dette er især en god idé, hvis du flere gange har banket hovedet op i væggen. Når sengen står midt i rummet, bliver det mere autentisk og giver rummet et nyt liv.

Har du skråvægge i køkkenet, er det en god idé, at placere nogle hylder ud fra den skrå væg. Er kan du stille krydderier, kopper eller madlavningsbøger. Gør det hyggeligt med nips og udnyt pladsen.

I stuen kan man stille en kommode eller lave en bænk under skråvæggen. Bænken kan fungere som sofa med et par lækre hynder på og en masse hyggelige puder. Hvis de skråvægge gør, at man ikke kan sidde på bænken, så udnyt pladsen til lamper, bøger og stearinlys. Er der et vindue eller to, kan man sidder der, og ellers er der rig mulighed for ligge pladser.

Skråvægge er ideelle til kroge. I hjørnet kan man lave en hyggekrog, også selvom skråvæggen prøver at ødelægge det for dig. En madras og et lille gulvbord, kan gøre det hyggeligt sammen med et tæppe, hygge lys og nogle puder.

Der er muligheder nok. Tænk ud af boksen, og søg efter idéer eller spørg dig til råds.