Hvorfor gror mit hår ikke?

Denne artikel indeholder reklamelinks

Træt af ødelagt hår, der ikke vil gro?

Håret og frisuren, betyder meget for vores udstråling og vores velbehag. Din hårpagt er vigtigt for dig, men er du en af de piger, der er møghamrende irriteret over, at håret ikke gror hurtigere. Så er d ikke den eneste. Mange føler, at håret vokser uendeligt langsomt, og det bliver aldrig længere, og inden det når at vokse ud igen, skal det klippes, fordi det er blevet for slidt. Heldigvis findes der mange tips og tricks til længere fyldigere hår.

Slasket, tørt og tyndt hår

Du har prøvet at lade dit hår vokse sig længere, men det resultat du søger kommer aldrig! Du vil have tykt langt og lækkert hår, ligesom alle andre. Dit hår gror bare ikke hurtigt nok. Det ender som regel med, at du må klippe det af, fordi det er blevet kruset, tørt og slidt i spidserne. Så kan man starte forfra, og det bliver til en ond cirkel, for dit hår bliver aldrig som du ønsker det.

Heldigvis sker dette ikke kun for dig. Din hårvækst bliver påvirket af din alder. Når vi kommer i 20’erne, danner vores kroppe ikke længere de kemiske stoffer, som der er brug for få at få et lækkert tykt, stort, langt, sundt hår. Når disse kemiske stoffer ikke længere bliver produceret i vores kroppe ender det ud i, at håret bliver tørt og slidt, og det nægter at vokse sig længere end til dine skuldre.

Gode råd til fyldigere og sundere hår

Behandler du dit hår godt? Får det for lidt næring? Og hvad skal man egentlig gøre, for at håret vokser bare lidt hurtigere ud? Det anbefales, at give håret en vitamin bombe. For med den rette ernæring vil dit hår blive mere fyldigt og pænere at se på. Dertil er der flere madvarer, som er godt gødning for håret.

  • Avocado øger, vha. mættede fedtsyrer og vitaminer, glansen i håret.
  • Nødder gør dine hårrødderne stærkere, idet det høje indhold af Zink har en effektiv virkning.
  • Spinat og radiser er fyldt med A-vitaminer, som skaber balance for de, som døjer med fedtet hår.
  • Havre og soyabønner, vitamin B8, er det bedste hårvitamin, det holder håret friskt og modvirker hårtab.
  • Fisk indeholder aminosyrer, som håret modstandsdygtigt og stærkt.

Med alle disse forskellige madvarer, vil håret, i de fleste tilfælde, blive mere lækkert at se på og rører ved. Det er et godt skridt på vejen, dog findes der utallige andre måde, at få mere fyldigt og sundere hår på.

Det er bl.a. ikke sundt for håret, at vaske det mere end hver 3. dag, og når håret så skal vaskes, så brug en dybderensende shampoo. Den kan fjerne gamle stylingrester, som du bruger flittigt, hvis du føler disse råd. Alle stylingresterne, tynger håret ned ad, og derfor er det vigtigt, at få vasket håret ordenligt. Dertil er det også en god idé, at skifte shampoo engang i mellem.

Hvis ikke alt dette er nok for dig, så kan du kontakte en frisør, og få lavet noget permanent. Du kan få det i hele håret, eller nøjes med at få det i bunden. Bundpermanent gør, at længderne i håret får mere struktur, så dit hår ikke klasker sammen. Lyder dette for dyrt i dine ører, så kan man også sagtens blive klippet til mere fylde. Det kan gøres i både kort og langt hår, da man klipper det op i længderne. Frisøren kan også hjælpe med, at finde de rigtige hårprodukter til netop dit hår.

De nemme tricks

Ønsket om, at få nogle lækre lokker som krøller en smule, men har ikke råd til at få lavet det ved frisøren, og orker du ikke at ødelægge håret mere end nødvendigt. Så findes der et trick, som spare tid og penge. Fugt håret, tag en tot og rul den om din finger. Læg den på hovedbunden og sæt en hårnål i. Brug derefter et godt volumeprodukt, og spray det på totten. Lad det sidde i sådan, til håret er tørt. Sådan, nu har du smukke lokker, som giver ekstra fylde.

Du kan også massér dig til et fyldigere hår. Børst håret igennem, brug igen en god volumeshårspray og fugt dine fingerspidser med det. Herefter massér det ind i hovedbunden med cirklende bevægelser.  Døjer du med fedtet hår, men vil gerne overholde vaske reglen, så tørvask håret. Det giver mere fylde og får håret til at se lidt vildt ud. Man kan også tupére håret, dog er dette ikke ret godt for håret, men det virker. Med godt brug af hårspray og kam(stålkam), får håret volumen og holder perfekt til både fest og hverdag.

Sov altid med løst og u opsat hår. Når du hviler dig, er det fordi din krop har brug for at slappe af. Sådan er det også med håret. Det ikke nemt, at hvile sig med stramme elastikker, hårnåle og andre accessoires i håret. Det belaster hårrødderne, og gør ikke ligefrem håret mere tilpas.

En nem løsning er også stylingjern. Det kan lave alverdens frisurer, glat, krølle og fylde. Dog er det her en god idé, at købe nogle stylingsprodukter, så håret ikke bliver smadret af at få de høje temperaturer fra jernet.

De sidste udveje til skønheden

Er der ingen af disse tips og tricks der virker på lige netop dit hår. Så findes der et utal af kosttilskud, som er målrettet mod hår og hårvækst. Er det ikke nok, kan man få sat hår på i form af extensions og hårtransplantationer.