Hvorfor ikke træne sammen – hele familien?

goer traening til en familie aktivitetFlere steder i Danmark er der en ny form for motion og træning der bryder frem. Har du hørt om den nye trend? Denne form for motion og træning giver mange familier muligheden for at være mere sammen, og det er der brug for i familier, hvor både mor og far arbejder fra tidlig morgen til sent eftermiddag. Tiden sammen bliver nedprioriteret, fordi vi hver især har så mange ting vi skal nå, og derved er der ikke tid til så meget samvær.

Sport, interesser, hobbyer og lektier – hvornår er der tid til at vi sammen kan se en film eller bare hygge os efter aftensmaden? Der er kommet et helt ny måde at leve på, fordi vi har så travlt med diverse ting. Heldigvis kan mange ting ordnes med god planlægning og anderledes prioriteringer.

Motion i en travl hverdag

det kan vaere svaert at naa det heleVi ved godt, at motion bør en del af vores hverdag, men det bliver ofte sorteret fra, fordi vi ikke har overskud og tid til det. Børnene skal af sted til deres sportsaktiviteter, og der bruges tid på kørsel og på at stå på sidelinjen eller i cafeteriet og vente.

Det kan være en svær beslutning, for du vil også gerne følge med i dine børns interesse, men du har også selv brug for at få rørt kroppen.

Vil du gerne undgå stress og jag, så planlæg jeres hverdag. Hvem skal hvad – hvornår og hvor lang tid. Tag mad op og lav mad til flere dage af gangen, så det er nemmere at få ordnet aftensmaden efter en lang arbejdsdag, hvor der igen er fart på, når du kommer hjem.

I stresser derud af for at nå hver jeres fritidsaktiviteter, og ender ofte med at opgive fordi det bliver for hektisk. Så får du ikke den motion du har brug for, og hvad så?

Træning for alle

Flere har set mulighed i at lave en træning og motionsform som alle kan deltage i – voksne som børn. Familien kan derved få mere tid til hinanden og man skal ikke suse rundt til flere aktiviteter. I kan sammen brænde energi af, og få rørt kroppen – hele familien kommer i bevægelse. Og det vigtigste af det hele er, at i er sammen om det, og i mødes med andre familier.

Denne form for motion er med til effektivisere hverdagen, og i får som familie noget at snakke om der hjemme. I kan støtte hinanden og trække hinanden af sted i de svære tider.

Træningen er der ikke noget specielt, men bare almindelige sport aktiviteter, hvor alle kan være med. Det er både badminton, fodbold, fitness og gymnastik. Byerne har forskellige aktiviteter, og nogle steder har de endda en sportsgren kaldet ”forældretons”. Her bruger forældrene børnene som redskaber, og træner på den måde sammen med børnene.

Spørg i din lokale sportsklub – hvis de ikke har dette på programmet, kan de overveje det. Det bliver mere og mere udbredt, og er en virkelig god måde både at være sammen med familien på, men også at få motion og socialt samvær med andre familier.

God fornøjelse 🙂