Indret din ferie og føl dig hjemme

Denne artikel indeholder reklamelinks

Sommerferien er for de fleste ved at være overstået for denne gang. Var du ude at rejse, og og havde du en god ferie? Hvis ikke, var det måske fordi du ikke følte dig hjemme i det ellers udmærkede hotelværelse.

Det er de færreste mennesker, som tænker over indretningen, når de er på ferie. Det kan dog være mindst lige så vigtigt, hvis du har brug for at slappe af og koble fra i både sjæl og krop.

Står du netop og skal på ferie – enten en campingferie eller måske et hotelophold? Uanset hvilken ferie du skal på, så er det vigtigt, at du føler dig tilpas med dine omgivelser, præcis som du ville gøre det i din egen bolig. Der er ikke nødvendigvis tale om den store ommøblering på hotelværelset, men en lille smule hjemlig hygge gavner alle mennesker. Når du først har prøvet dette tip, så vil du med sikkerhed tænke, at du ville ønske, du havde prøvet det noget før.

Campingvognen og teltet skal have et pift

Mange danskere tilbringer deres ferie på campingpladser enten i Danmark eller udlandet. Det er dog de færreste rejsende, som tænker på, hvordan indretningen i en sådan vogn ser ud. De fleste tænker blot praktisk og har kun lige det med, som de behøver.

Har du tænkt på, hvad der eksempelvis ville ske, hvis du hængte et billede op i forteltet? Ofte er det set blandt fastlæggere, at de er gode til at indrette deres feriested. Det gør de af den simple årsag, at de på den måde føler sig hjemme og bedre kan hvile i sig selv. Der bør dog ikke være den store forskel fra fastlæggere til rejsende campister.

Her er en grundlæggende liste til, hvordan du kan udforske din indretningsstil i campingvognen eller forteltet. Hvis du blot sover i telt, er der også en del råd at prøve af.

  • Medbring billeder fra hjemmet. Det kan være et billede, du føler en særlig glæde ved, et familie billede eller et maleri.
  • Lyskæder og andre stemningslamper er ofte set blandt fastlæggere. Disse kan både bruges af rejsende campister og ligeledes hænges op inde i teltet som hyggelys.
  • Særlige genstande der bringer minder, kan være en sjov ting at medbringe på en ferie. Disse vil hurtigt kunne bringe en hjemlig følelse frem, så man på den måde aldrig er for langt væk fra hjemmet. Pas dog på med at medbringe værdifulde genstande, som har affektionsværdi, der ikke kan erstattes.

Hotel eller sommerhus

For både hotellet og sommerhuset gælder nogenlunde de samme regler. Er det dit eget sommerhus, er der selvfølgelig ikke ret meget at komme efter, da det allerede er dig selv, som har indrettet dette. Mange danskere benytter sig dog af lejede sommerhuse, som sagtens kan trænge til et lille pift. Det er nemlig ikke alle sommerhuse, der er lige hyggelige og det er sjældent, at man ved, hvad man kommer ud til. Derfor kan det være en nyttig ting, at medbringe nogle hyggelige objekter, som man med sikkerhed ved, vil bringe en god stemning frem.

  • Ryk rundt på møblerne, som du synes, det er hyggeligt. Det er dog vigtigt at tage billeder af, hvordan møbleringen så ud, inden du går i gang med at rykke rundt. Det er ikke sikkert, at udlejeren er lige så glad for din nye møblering, som du er.

Medbring gerne genstande fra hjemmet. Her kunne der være tale om lysestager, billeder, figurer eller ting dine børn har lavet. De kan bringe minder frem og på den måde skabe glæde.