Indret dit værksted efter din perfektionistiske sans

Denne artikel indeholder reklamelinks

Det gælder både for mænd og kvinder, at det er en god idé, med en perfektionistisk sans, især når det gælder værkstedsorden. Her kan du læse meget mere om, hvordan du får orden i det rum, hvor det måske roder mest.

Et værksted er næsten altid rodet, beskidt og uoverskueligt, men det behøver det nu slet ikke være. Faktisk er der mange gode fif og råd til, hvordan du kan få orden i selv det mest rodede rum – nemlig værkstedet. Det gælder både for mænd og kvinder, har man et værksted, så er det bare om at få ryddet op, inden det hele bliver alt for uoverskueligt. Med orden i tingene er det mange gange nemmere at finde motivationen til at komme i gang med de forskellige arbejdsopgaver.

Ryd op én gang for alle

Skrønen siger, at kvinder er de bedste ordensmennesker, det er måske også gældende for mange kvinder. Ligeledes fortæller skrøner, at kvinder ikke har nogen sans for værktøj. Hvis du nu sidder med tanken om, at der skal laves helt op på disse skrøner, så er det måske en god idé, at læse med her. Her er nemlig en masse gode råd til, hvordan du kan få orden i dit rod på dit værksted, det gælder både for mænd og kvinder.

Et rodet værksted kan være ret så uoverskueligt at komme rundt i og det kan samtidig være svært at finde motivation til de forskellige arbejdsopgaver, hvis der ligger en masse rod og snavs og flyder. Den tanke kender vi næsten alle sammen, så hvorfor ikke få ryddet op, én gang for alle.

Det er ikke negativt at indrømme, at man sidder med et rodet arbejdsrum eller værksted. Sådan er det gældende for de fleste mennesker i Danmark og det er kun en erkendelse, som kan føre til, at du nu har muligheden for, at få mere styr på netop dette problem.

Lav en lækker værktøjstavle

En værktøjstavle kan være god at have, så man præcis ved, hvor de forskellige værktøjer hænger og hvad der mangler på tavlen. Man kan sagtens gå ud og investere i en i et byggemarked, men hvorfor ikke bare bygge en selv. På den måde får man måske også mere styr på de forskellige dele og man bliver måske endda mere glad for den, når den er færdig.

Lav nogle fine vægpaneler

Vægpaneler kan være meget nyttige til skruer, søm, møtrikker osv. Her kan du hurtigt få styr på de forskellige små dele i dit værksted.

En værktøjsreol er uundværlig

Det kan være yderst uundværligt med en ordentlig værktøjsreol. Her kan du gemme eksempelvis dit sandpapir, dine malerspande, pensler, poser og andet godt. Det er en måde, hvorpå værkstedet bliver mere overskueligt at kigge på og finde ting i.

Få orden i din værktøjskasse

Værktøjskassen er ikke kun til at gemme værktøj i. Det er en god idé at have en værktøjskasse, så man nemt kan transportere forskellige ting rundt til de forskellige projekter. Husk efter hvert endt arbejde, at tømme værkstøjkassen, så den er klar til brug næste gang.

Nu kan du nemt finde rundt og finde motivationen

Når du har fået ryddet op i dit værksted én gang for alle, så vil du hurtigt opdage, at motivationen kommer helt af sig. Måske er du netop blevet færdig med oprydningen og du tænker, at du næsten ikke kan komme i gang med at bruge dit nye fine værksted. Husk at holde orden i dine ting. Det gælder med alle rum i din bolig, de rydder ikke sig selv op.