Indretning af boligen kan være et mareridt eller en drømmeopgave

For alt for mange mennesker er indretningen af boligen eller kontoret det rene mareridt. Det kan være svært at vide, hvor man skal starte, og hvor man skal slutte. Men det behøver nu ikke være helt så svært.

Især gælder det for unge mennesker, som skal kigge på deres første lejlighed, at det er et spændende projekt, at indrette. De har måske endda, gået rundt med drømmen i maven i flere år, om at skulle indrette eget hjem.

Måske sidder du selv netop i den situation, at du skal i gang med at indrette en bolig eller måske blot et lille kontor. Denne guide gælder alle, unge som gamle, hvordan men bedst muligt kan gøre mareridtet til en drømmeopgave.

Hjælpeprogrammer på internettet

Når man skal i gang med at indrette uanset rummets størrelse, kan det være svært for nogle at se, hvor de skal starte og hvor de skal slutte. Nogle skal måske endda ud og investere i nye møbler, hvortil opgaven kun bliver større. Mens det for andre kan gøre opgaven nemmere, når man kan få lov til at købe møbler, som passer til rummet.

Der findes mange forskellige hjælpemidler til denne opgave rundt omkring på internettet. En af de bedste og nemmest tilgængelige er det tegneprogram, som ligger på IKEA’s hjemmeside og den er endda gratis. Den hedder Kitchenplanner og kan hentes her.  Denne guide er særlig god, hvis du eksempelvis skal designe nyt køkken eller badeværelse, men den kan også sagtens bruges til meget mere. Med dette værktøj får du nemlig mulighed for, at se størrelsen i perspektiv på de forskellige genstande du skal have ind i rummet. Her er det både muligt at bestemme størrelsen på rummet, vinduer og døre. Værktøjet vil give dig en grundlæggende fornemmelse for, hvordan rummet vil se ud, når du har færdig indrettet det. På den måde slipper du for, at skulle rokere rundt med møblerne alt for mange gange.

Et andet godt og gratis indretningsværktøj, som er nemt anvendeligt, er dette tegneprogram: http://common.bar-net.dk/bar-indretning/barkontor.html. Her er det muligt at indsætte møbler, planter, vinduer og døre og se et helheds perspektiv. Her er det også muligt at sende tegningen til din e-mail, så du altid har den parat, hvis du eksempelvis skal ud og investere i nye møbler til opgaven.

Hjælp din sælger

Når man medbringer en sådan tegning til den butik, hvor man har tænkt sig at købe møbler eller andre objekter til boligen, så gør det situationen en del lettere, for sælgeren. Herved vil han nemmere kunne forstå opgaven og hvilke krav og ønsker produktet skal kunne opfylde. Det er både en hjælp til sælgeren, men i sidste ende er det dig, som får lige præcis det produkt, som du ønsker og desuden vil du spare utrolig meget tid med at gå rundt og lede efter ønskede produkt.

Tegneprogrammer som de to overstående er ikke kun en hjælp til, hvordan din indretning skal se ud. Det er lige så meget en hjælp til, hvilke ønsker og krav du har til møblerne i indretningen. Ved at lave lidt forarbejde med sådanne programmer, vil du i sidste ende spare oceaner af tid.

Indretning kuglestol