Inspiration til studenterugen

find de gode raad herNår studentertiden nærmer sig, er der en masse, man skal have styr på. Det gælder både tøj, eksaminer, fest samt studenterkørsel i København, på Fyn eller i Jylland. Hvis man også skal holde studenterfest, er det altid en god idé at gå i gang med overvejelserne tidligt. Så bliver det hele lidt mere overskueligt at gå til, når tiden kommer.

Studenterfesten

Der er mange overvejelser, man skal gøre sig, når man planlægger en studenterfest. Først og fremmest skal man finde ud af hvor og hvornår, festen skal holdes. Vejret er som regel lunt, så mange lejer et telt til haven, der kan rumme alle de gæster, som man gerne vil invitere med til sin fest. Nogle holder festen samme dag som de bliver studenter, mens andre venter til flere uger efter. Hvis man holder det på dagen, er der måske en chance for, at man får mange afbud, idet der holdes mange studenterfester lige i den tid.

4 gode råd til studenterfesten

  • 4-gode-raadHold festen afslappet og uformel – studenterfester holdes oftest i haven som et slags åbent hus med eksempelvis grillpølser og kolde øl
  • Pynt op – man behøver ikke spare på pyntningen til studenterfesten – det skal blot udstråle liv, glæde og forløsning over endelig at være blevet student
  • Husk altid rigeligt med drikkevarer – og lad dem være let tilgængelige for dine gæster
  • NYD dagen – lad være med at stresse! Studenterfesten kommer aldrig igen, så det er bare med at nyde den

Huens traditioner

Studenteruge og traditioner går hånd i hånd. Der er lidt forskellige traditioner, alt efter hvilken skole man har studeret på, og hvilken uddannelse man har taget. Det er altid en god idé at sætte sig en smule ind i traditionerne, inden man bliver student. Traditioner er til for at blive gentaget, og man af dem er faktisk ret underholdende – læs bare med her:

  • Dine klassekammerater skal skrive en hilsen i indersiden af huen
  • Karakteren for den sidste eksamen skal skrives i huen indvendigt
  • Man må ikke tage huen på inden den sidste eksamen er bestået
  • Personerne med det mindste og største huemål skal give øl til klassen
  • Man skal lave et hak i huens skygge, hvis man kaster op

Der findes mange andre regler, som er skrevet indvendigt i huen. Ikke alle følger traditionerne fuldstændig, men det er altid sjovt at vælge nogle få ud og få resten af klassen med på den.

Studenterkørsel

koerselOfte bliver du fejret af flere omgange, når du bliver student. Både til din eksamen og din studenterfest, men også under vognturen bliver man fejret. Denne tur tager ofte en hel dag, og det er vigtigt at bestille i god tid, især hvis man søger studenterkørsel i København.

Hvis man er forberedt, bliver de praktiske gøremål i studenterugen meget mere overskuelige, og så har man også nemmere ved at nyde dagene og huske at være lykkelig over, at man endelig er blevet student.