Kærligheden kan være svær at finde efter daten

Det er meget populært at gå på date blandt danskerne. At holde kærligheden ved lige efterfølgende kan dog være sværere. Hvad bør du egentlig gøre, for at holde gnisten ved lige?

Mange danskere benytter sig meget af at date på kryds og tværs. Det behøver ikke være svært at finde gnisten, men at holde den ved lige kan være væsentligt sværere. Det handler om, at skulle gå fra date til forhold, og hvordan hele denne proces derefter vil forløbe uden det bliver alt for kedeligt og tørt.

Fra date til forhold

Der er en bred enighed blandt danskerne om, at den første date er nervepirrende. Hvis denne date går godt, kan den måske udvikle sig til 2. date og måske endda 3. date. Hvad der derefter skal ske, kan være svært at svare på og det kan være meget forskelligt fra det ene par til det andet. For nogle par sker det, at man ser hinanden flere gange om ugen, mens det for andre sker, at man kun ser hinanden med flere ugers mellemrum. Tid og temperament har alt at sige i dette spil. Det handler ikke mindst om følelser og om disse er gengæld hos den anden part.

Fælles for alle par gælder, at forelskelsen fortager sig. Derefter skulle kærligheden meget gerne indfinde sig, men den kommer bestemt ikke helt af sig selv. Mange par oplever at hverdagen gør forholdet kedeligt og at gnisten forsvinder helt af sig selv. Det skal dog understreges at det i de fleste tilfælde er helt og aldeles danskernes egen skyld – man skal nemlig selv arbejde for, at holde gnisten ved lige og få forelskelsen til at udvikle sig til kærligheden.

Hold ild i gnisten

Der findes flere forskellige måder, hvorpå man kan holde ild i gnisten. Det er meget individuelt, hvad de forskellige par tænder på og hvad der får gnisten til at holde. I de fleste tilfælde gælder det dog, at dating holdes liv i kærligheden. Herunder er en liste, med ting du kan benytte, for at holde denne flamme i live. Det er bestemt ikke kun i nye forhold, disse kan bruges. Man kan også sagtens bruge dem, hvis man allerede har været i et langt forhold, men føler, at det er ved at dø ud.

Date din flamme og tænd ilden

At date er ikke kun noget, man gør i starten af et forhold. Det er vigtigt med nye oplevelser og udfordringer for, at man kan blive ved med, at finde nye og interessante sider af hinanden. En date betyder ikke nødvendigvis, en middag. Det kan være en tur i en forlystelsespark, en køretur i naturen, en gåtur med en madkurv eller en biograftur en sen aften. Det er kun din og din partners fantasier, der sætter grænser. Prøv eventuelt at overraske din partner med en date, hvor du ikke fortæller, hvor daten går hen.

Søde beskeder, sms’er og e-mails

Søde beskeder kan især tænde meget hos kvinder. Det er selve overraskelses momentet, som tæller her. En sød besked kan betyde mere end, hvad ordene fortæller. Det kan fortælle, at din partner gerne vil gøre dig glad og give dig overraskelser fordi han eller hun ved, at det gør dig glad. I disse søde beskeder behøver der ikke altid stå meget. En lille kort besked kan mange gange betyde ligeså meget som et langt kærlighedsbrev.

Udforsk din kærlighed og dit forhold

De gode råd fortæller, at det er vigtigt at lave noget sammen som par. At komme ud og opleve en masse spændende ting sammen vil kunne holde den gnist i live, som man føler under forelskelsen. Når man stopper med at date og lave ting sammen, så dør gnisten helt automatisk. Det er netop det, som de fleste danske par oplever. Det handler om at kæmpe for holdholdet og ikke bare give op og lede efter en ny kæreste – udforsk kærligheden og din partner.