Kender du følelsen af at være fastlåst?

Denne artikel indeholder reklamelinks

er du koert fast i dit parforhold

Vi mennesker er nogle meget sociale væsener. Vores natur er at være sammen med andre mennesker i socialt samvær, og tilpasse os i mængden. Kroppen og hjernen har mange behov, herunder behov for tryghed, kærlighed og omsorg.

Disse behov kan vi få flere forskellige steder fra, men det er forskelligt fra person til person, hvordan behovet er og hvordan man får det dækket. Især kærlighed har vi brug for, og vores natur har givet os følelser og vi forelsker os i hinanden. Dog er det ikke altid nemt, at være i et parforhold, fordi man er nødt til at skulle kunne respektere, acceptere og leve med en person som ikke nødvendigvis har samme værdier og normer som en selv.

I denne artikel tager vi det traditionelle parforhold op. Er disse forhold på retur igen, og hvad er det, der får os til at føle os fastlåste i forholdet?

Ingen parforhold er ens

I Danmark er der optil 37 forskellige former for familier, og udviklingen inden for kærlighedens rammer vil ingen ende tage. Flere og flere vælger at danne par, men uden at bo under samme tag, mens andre prøver sig ad med åbne forhold, og nogle vælger at holde sig helt fra at finde en partner og vil helst være single for evigt.

Kærligheds- og parforholdsbølgen fortsætter, og det skyldes de behov vi har og den kærlighed vi alle sammen søger. I vores danske samfund er vi bevidste, og vi er meget opsatte på ikke at gå på kompromis – heller ikke i parforholdet.

Problemet i mange parforhold er, at der opstår jalousi og utroskab. Det hele tyder på, at vi mennesker har svært ved, at begrænse os i vores relationer, og det at gå på kompromiser med partneren er kompliceret.

jalousi og utroskab i parforholdVi låser os fast i vores parforhold, men hvorfor? De drømme og mål vi har, bliver begrænset fordi pladsen til at kunne opnå og opfylde disse ikke er mulige. Friheden er forsvundet. Det får os til at holde vores sande jeg tilbage, og når det bliver for meget, springer vi ud af de faste rammer og er vores partnere utro.

Hvad er utroskab? Det er der mange delte meninger omkring, nogle mener at utroskab finder sted, når partnere flirter, snakker eller skriver med andre – mens andre mener at utroskab er, når vi som partnere ikke længere kan overholde de aftaler og faste rammer vi har.

Hvad er de sidste 8 bogstaver i ”KÆRLIGHED”?

”Med ærlighed kommer man længst”, og der er ingen tvivl om, at dette altid har været nøglen til et godt parforhold, og det er igen blevet trenden inden for parforhold. Vi har et stort behov for, at være autentiske – vi er enormt ærlige, ikke kun over for os selv, men også når det handler om, at vise sin partner hvem man egentlig er.

I parforholdet er der mange ting vi går og gemmer på, fordi vi er bange for at såre eller miste hinanden. Kan man overvinde denne frygt, fordi man virkelig elsker hinanden og kan rumme hinanden på flere planer, så er ærligheden den bedste måde at sætte sig selv eller hinanden fri – det handler om at være sammen om, at skabe den frihed vi går og drømmer om og ønsker.

Hvad er dine egne værdier, og hvor går dine grænser til? Vi skal være bevidste om netop dette, for at kunne være og fungere i et parforhold. Husk altid at involvere din parter, snak sammen om alting og vær ærlig!

Kærlighed består af ærlighed.