Kom sundt igennem sommeren med din egen hjemmelavede is

Lige nu, hvor solen brager ned fra en solklar himmel, så er det svært, at holde fingrene væk fra de kolde is i fryseren. Man kan let lade sig friste i denne sommervarme, men hvorfor også holde sig tilbage, når man sagtens stadig kan spise sundt.

Der behøver absolut ikke være noget grund til at frygte is om sommeren, heller ikke selvom man prøver at holde den slanke linje. Det er dog rigtig, at du skal holde dig fra de fede fløde is, men med lidt kreativitet, kan du selv lave dine egne sunde is. Her er vores delikate bud på to lækre hjemmelavede is.

Hindbærsorbet

For at opnå den bedste smag i din egen hjemmelavede sorbet, er det en god idé at bruge friske råvarer, herunder friskplukkede hindbær. Man kan også sagtens bruge frosne, men der vil aldrig være helt ligeså meget smag i, som i de frisk plukkede.

(1 person)

  • 200 gram hindbær
  • 1 dl danskvand (gerne med citrus)
  • 1 æggehvide
  • 1 knivspids salt

Massen smages til med stevia (stevia står i stedet for sukker, da det er meget sundere).

Først skal du vaske og koge dine hindbær. Det skyldes at du på den både undgår diverse bakterier, som kan være sundhedsskadeligt for dit helbred. Lad derefter sovsen afkøle. Herefter skal du blande hindbær og danskvand sammen til en lækker tyndtflydende grød.

Pisk nu æggehviderne helt stive sammen med salt således, at du kan vende skålen, uden det glider ud. Vend nu hindbærmassen ned i æggehviderne og rør forsigtigt rundt, til det er blandet sammen til en ensartet masse.

Massen hældes nu i en ismaskine og køre rundt til den har en passende is konsistens. Man kan også sagtens lave denne is uden ismaskine, men man vil måske opleve små iskrystaller i isen. Isen har dog stadig samme lækre smag. Hvis ikke du har en ismaskine, så er det vigtigt at du tilbereder isen i god tid. I din fryser vil isen tage væsentlig længere tid om at fryse.

Frossen Yoghurt

frossen-youghurt

En anden måde man kan lave sund is på er ved hjælp af ganske almindelig yoghurt.

Denne is vil minde utroligt meget og flødeis, men den feder ikke nær så meget.

Du kan selv bygge videre på opskriften, eventuelt ved at skifte frugten ud, såfremt du ønsker en anden smag.

Prøv også gerne at lave den helt uden smag og se, hvilken vidunderlig smag dette vil give.

(1 person)

  • 1 mango
  • En smule limeskal og/eller saft
  • Lidt vaniljekorn
  • 200 gram drænet yoghurt
  • Smag gerne massen til med salt og stevia

Først skal du skrælle og skære mangoen ud, således, at kødet bliver skåret frit fra stenen. Blend gerne frugtkødet eller mod det med en gaffel (afhængigt af, hvor moden din mango er). Tilsæt gerne en smule saft fra en lime eller lidt skal, mens du moser eller blender. Herefter skal du tilsætte yoghurt og røre det hele godt sammen.

Hvis du ejer en ismaskine, så foretrækkes det, at du anvender denne. Herved slipper du for små iskrystaller i isen, som vil give en knasende fornemmelse. Hvis ikke du ejer en ismaskine, så kan du sagtens bare hælde massen op i en form og derefter sætte den i fryseren. Isen vil være færdig efter ca. et døgn.