Kombiner din daglige motion på cyklen med en tur med hunden

At cykle en tur med hunden kan være utrolig hyggeligt, der er dog nogle ting, som du bør være opmærksom på, så det kan blive lige så hyggelig en tur for din hund.

Mange mennesker løber dagligt en tur med deres hund, hvorfor ikke også prøve den daglige cykeltur med din bedste ven? Det kan være en motivationsfaktor, som du kan anvende for at komme mere ud i naturen og nyde den friske luft. Samtidig vil du få den motion, som du har behov for.

På tur med hunden

Det gælder for både dig og hunden, at det er sundt med motion. Hunde har ofte lidt nemmere ved at komme ud, end du måske har, så hvorfor ikke benytte dig af denne motivation og finde en glæde sammen, med at motionere noget mere.

Hvis du godt kunne tænke dig, at prøve kræfter med dette, så er der dog nogle vigtige ting, som du bør huske på og tænke over, før du giver dig i kast med dette projekt. På den måde kan du gøre det mindst ligeså godt for hunden som for dig selv.

For det første er det vigtigt at du tænker over, hvilken hunderace du har. Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken hund du kaster ud i dette projekt. Det skal være en hunderace, som godt kan lide at løbe langt og hurtigt. Især kunne dette være hunderacer som de lidt større og ligeledes jagthunde. Der er bestemt ikke nogen idé i, at cykle med en lille mops eller en anden selskabshund. De er slet ikke avlet til, at kunne klare så store mængder af motion af gangen.

En god start til jer begge

Når du skal begynde på dette projekt, så er det vigtigt, at du har tålmodigheden med dig. Det kan nemlig godt tage lidt tid, før hunden vænner sig til cyklen og selve idéen i, at yde motion på denne måde. Når den først har lært det, så vil den med sikkerhed elske det og dig for at tage den med på dine eventyr. Hvis du træner med hunden hver dag, så kan det tage omkring 1-2 måneder, før hunden bliver et toptunet cykelhund.

Det er vigtigt, at du giver hunden en god oplevelse med træningen. Den skal ikke kede sig og du skal huske at rose den meget undervejs. Man skal derfor kun træne, så længe hunden er glad. Observerer du, at hunden er ved at være træt, eller virker interesseret i noget andet, så er det bedst, at du stopper dagens træning, mens den stadig er glad – stop mens legen er god.

Hunden skal være fyldt et år, før du bør begynde denne form for træning. Det handler om, at den skal være fuldt udvokset, så man ikke risikerer at yde skade og men på hundens krop og muskulatur. Derudover er det vigtigt, at den har lært at gå korrekt i snor. På den måde slipper du for, at den trækker dig på cyklen, at den vælter cyklen eller at den hopper efter snoren, imens i er på tur.

Det er ligeledes vigtigt, at hunden er klar over sin plads. Den skal vide præcis, hvor den hører hjemme og hvor den skal gå. Du skal ikke risikere, at den zigzagger ind foran cyklen eller at den pludselig trækker i den modsatte retning, mens du sidder på cyklen.

Det er en fordel at starte med at trække cyklen, mens hunden går på venstre side. Når hunden har vænnet sig til dette og den er helt tryg ved denne situation, da kan du begynde, at sætte dig på cyklen og cykle langsomt afsted.

Pas på overbelastning og observer hele tiden bevægelserne

Under cykelturen er det vigtigt, at du hele tiden holder særlig observation med din hund. Det kan ofte være svært at vide, hvornår nok er nok for en hund i god form. Som udgangspunkt anbefales det, at du ikke cykler længere end tre kilometer af gangen, når du har hunden med. På den måde kan du undgå den værste risiko for, at hunden bliver overbelastet.