Kosmetik du ikke bør frygte

Denne artikel indeholder reklamelinks

Nogle mennesker kan være særligt overfølsomme over for nogle bestemte produkter. Det kan have stor betydning i hverdagen, når man eksempelvis skal lægge makeup eller farve hår. Som gravid eller ammende er det ekstra vigtigt, at man er opmærksom på, hvilken kosmetik man anvender. Men hvad er det, man skal være særlig opmærksom på og er der nogle kosmetikprodukter, der er bedre end andre?

Mange kosmetiske produkter indeholder stoffer, som kan være skadelige for din krop. Det er ikke sikkert, at du har bemærket, at du er overfølsom, men at du pludselig opdager en allergisk reaktion. Her er det vigtigt at vide, hvad du så skal gøre.

Allergiske reaktioner

Der findes flere forskellige allergiske reaktioner og dertil endnu flere farlige stofgrupper, som kan fremkalde disse reaktioner. Herunder kan nævnes blot nogle stykker: parfume, konserveringsmidler, planteekstrakter og hårfarvestoffer. Nogle af de mest allergifremkaldende stoffer findes i kosmetik. Det er netop grunden til, at du bør være særlig opmærksom, når du shopper i en materialist efter din næste kosmetik.

Allergi er meget individuel. Det kan betyde, at en person er meget allergisk over for et bestemt produkt, hvorimod en anden fint kan tåle det. Det er grunden til, at det kan være svært, at gardere sig fuldstændig mod allergi. Dog er der visse produkter, du sagtens kan vælge, frem for andre.

Når man taler om allergi, findes der flere forskellige former. Når det handler om kosmetik, handler det om kontakt allergi, det vi også kender som normal hudallergi. Denne form for allergi kan ofte komme meget forsinket, i forhold til mange andre typer af allergi. Nogle gange kan der faktisk gå flere dage, før man rigtig opdager, at man har fået en allergisk reaktion. Det betyder også, at det mange gange kan være svært, at vide helt præcist, hvad reaktionen er kommet af.

Typiske symptomer på hudallergi viser sig som eksem. Det kommer ofte til udtryk ved rødme, kløe og hævelse. Det er ikke nødvendigvis alle symptomer, der vil forekomme med blot enkelte af dem. Her er det også meget individuelt fra person til person. Som regel opstår eksemen der, hvor du har været i kontakt med det allergifremkaldende stof. Det vil derefter brede sig til et større område på kroppen. Derfor er det en rigtig god idé, at holde øje med kroppen, hvis man prøver nye produkter.

De gravide og ammende

For kvinder der er gravide eller ammende, er det særlig vigtigt, at være opmærksom på, hvilke produkter, man anvender på egen krop. Det er af hensyn til, hvad man herefter overfører til barnet.

Hvis du befinder dig i denne gruppe af kvinder, er det særlig vigtigt, at holde øje med indholdsstoffet på de forskellige produkter. Det handler ikke nødvendigvis kun om kosmetik, men også om hudplejeprodukter, shampoo, hårfarveprodukter og andre produkter, som du anvender på din krop.

Kvinder der er gravide eller ammende, kan have reaktioner på kroppen, der gør, at det kan være nødvendigt, at smøre de ømme brystvorter ind i cremer. Det er altså ikke altid muligt at holde sig helt væk fra alle produkter. Derfor er det godt, at der findes mange produkter, som ikke er skadelige. Men først og fremmest er det især vigtigt at vide, hvad du absolut bør holde dig fra. Det kan være en rigtig god idé, at gå ind på Astma-Allergi Danmarks hjemmeside og tjekke listen ud, hvis man skulle være det mindste i tvivl.

Når man taler om stoffer, der kan være skadelige for kroppen, er der tale om disse emner:

  • Parabener som eksempelvis methyl-, butyl-, ethyl-, propyl-, isobuutyl- og isopropylparaben,
  • Tricolosan
  • Parfume
  • Formaldehyd og formaldehydfraspaltede stoffer

Hvis du netop nu sidder i denne gruppe af kvinder, er det en rigtig god idé, at gå ud og kigge dit toiletskab efter for produkter, som kan indeholde disse stoffer.

Kosmetik

Som særlig udsat betyder det ikke nødvendigvis, at man bør holde sig helt fra produkter, som eksempelvis kosmetik. Man kan nemlig sagtens finde kosmetik, som ikke indeholde nogle af overstående farlige stoffer. Man kan altså sagtens lægge en smuk makeup med produkter, som ikke er farlige for kroppen, som hverken skader dig eller dit barn.

Mineralsk kosmetik bliver stadig mere og mere populært i Danmark. I dag er vi danskere mere opmærksomme på vores krop end nogensinde før. Det er nok hovedsageligt det, der spiller ind for denne stigning.

Mineralsk kosmetik er lavet af fint malede krystaller, som rent faktisk kan udføre mirakler på huden, selv på den allermest sarte og allergiske hudtype. Bare fordi disse produkter ikke indeholder de produktive stoffer, som er dem, vi ser som farlige, kan de faktisk virke ligeså godt.

De knuste mineraler er blandet med titaniumdioxid og zinkdioxid, der går ind i huden og virker som et fysisk filter mod solen. Det betyder altså, at nogle af de mineralske produkter, virker som en form for solbeskyttelse, der svarer til faktor 15.

Ud over at mineral kosmetik egner sig til alle hudtyper, både sarte som stærke, dækker det uregelmæssigheder og udjævner derfor huden på en sund og naturlig måde.

Lider man af uren hud, er mineral kosmetik særlig velegnet. Det skyldes, at pigmenterne deri har en antibakteriel virkning og derfor ikke lukker porerne, som den traditionelle kosmetik gør det.

Youngblood er en produktserie, som på alle måder opfylder kravene for mineralsk kosmetik. Den er velegnet til alle hudtyper og kan derfor også anvendes at den person, som har den mest sarte hudtype. Youngblood er blot et blandt mange mærker på markedet, der opfylder alle disse gode krav, som vi gerne vil have, for at opretholde en sund og strålende hud.