Krukkerne overtager blomsterbedene

Denne artikel indeholder reklamelinks

Mange danskere har i dag ikke råd til et lille hus med en tilhørende have og savner derfor den søde sommerduft af smukke blomster. Men det er der bestemt ingen grund til, hvis bare du har en altan.

Utroligt mange danskere bor i lejligheder inde i byerne. Enten er de studerende, eller også synes de så godt om bylivet, at de aldrig er kommet derfra igen. Så er der en helt tredje part, som bare slet ikke har råd eller overskud til en have, men virkelig gerne vil have en.

Det er ikke en nødvendighed at have en have, for at nyde godt af sommeren mange smukke blomster. Hvis bare man har en altan, så er dette stadig muligt. Krukker og potter er nemlig et fint supplement til de almindelige bede, hvor man eller ville have de smukke sommerblomster til at stå.

Krukker og potter i massevis

Det gælder også for haveejere, at det er blevet moderne med krukker og potter. I takt med, at alt skal være nemmere i dag, er krukker og potter blevet moderne. Det skyldes, at man altid kan tage disse ind, hvis det skulle blive uvejr eller frost. På den måde slipper man for at dække af, når frosten melder sig, og man slipper samtidig for at luge alt for meget ukrudt og sparer derfor en helt masse tid på denne måde.

Der er utrolig mange muligheder, ved at plante blomsterne i krukker og potter. Man kan for det første altid bytte rundt på dem som man synes, man kan flytte dem efter solen og man kan nemt transporterer dem, når de skal plantes om. Med blomster som er plantet på denne måde, kan man eksempelvis lave et helt bed foran muren langs huset, trods man kun har fliser.

Gode råd til pottevalg og planter

Når du skal vælge dine potter, kan det være svært at se præcis, hvad der vil passe til dit hjem. Der er et kæmpe udvalg på markedet og det kan derfor for nogle mennesker være rimelig uoverskueligt. Det er dog en god idé, at holde sig til krukker med samme udseende, da det giver ro synsmæssigt.

Når man skal have flere krukker samme sted, er det en god idé, med én slags plante i hver krukke. På den måde er det muligt, at bytte rundt på krukkerne efter planternes blomstringstid og deres farver. Det er vigtigt at huske på, at det ikke kun er sommerblomster, som du kan plante i disse krukker. Her kan du også plante stauder, træer og buske. Dog er det vigtigt at huske på, at krukken skal passe til plantens valg. Hvis du er i tvivl er det vigtigt, at du spørger om hjælp hos den planteansvarlige, der hvor du køber dine planter og krukker. Hvis du planter for store planter i for små krukker, så kan du risikere at planten dør.

Sammenplantning eller enkeltstående plante

Der er mange ting, som du bør tage stilling til, når du skal i gang med dette projekt. Først skal du bestemme dig for, hvilke farver du ønsker og om det skal være en sammenplantning eller enkeltstående planter. Du bør dog tænke over at en sammenplantning står pænest alene. Hvis du derimod ønsker en række af krukker op langs en mur eller et hegn, så er det pænest med enkeltstående planter. Husk også at spørge til råds omkring vanding og hvilken planter der går godt sammen, hvis det er en sammenplantning, som du ender ud med. Som nybegynder inden for denne verden, kan man nærmest ikke få hjælp nok, med råd og vejledning. Husk at der ikke findes nogen dumme spørgsmål, kun dumme svar.

Inspiration til altanen

Søger du gode idéer til altaner, terrasser og små haver, er der masser af online idé-kilder. Et af de nye og spændende er altan-inspiration.dk, som giver tips og idéer til plantevalg, møbler, indretning og meget mere til dem med små haver.

Her finder du gode råd og tips til indretning af altanen, gode råd om børn og dyr på altanen og ikke mindst det sæsonaktuelle afsnit om grill-sikkerhed på altanen.