Kvinde: Find den korrekte størrelse af din BH

Denne artikel indeholder reklamelinks

Har du oplevet, at du har mærker på skuldrene efter stropperne fra din BH, eller måske gnaver den i siden under dine arme, så er det nok på tide du overveje, om det er den helt rette størrelse af BH du har.

Mange kvinder og unge piger går ofte til en specialist, når de skal have fundet den rette størrelse BH, men det kan være en god idé, selv at kende til tricks, hvad det angår, da brysterne hele tiden er i udvikling og ændrer størrelse.

Det er de fleste kvinder, som har oplevet, at de havde en helt forkert størrelse af BH, men det er dog langt de færreste, som går rundt med den mistanke netop nu. For de fleste kvinder sker det, at de bliver overraskede, først når de står i undertøjsbutikken og får ekspedienten til at kigge på, hvordan det sidder.

I takt med, at det er blevet så populært at handle på nettet, kan det være en god idé, at kende lidt mere til de forskellige størrelser.

Find den rigtige størrelse

  1. Det første du skal gøre, når du skal finde den rette størrelse BH, er at stå ret op og være afslappet i kroppen. Det kan være en god idé, at få en veninde til at hjælpe dig med at måle. Du skal nu finde et blødt og bøjeligt målebånd frem.
  2. Først skal du tage målet hele vejen rundt om brystkassen, under brysterne. Du må gerne stramme lidt i målebåndet, så målet ikke bliver alt for løst. Det tal du får her, er din BH størrelse. Hvis du eksempelvis måler et tal, der ligger tættest på 75 centimeter, så skal du gå efter en BH med tallet 75. Hvis tallet derimod er tættere på de 80, så skal du en størrelse højere op.
  3. Nu skal du til at måle størrelsen på din skål. Det gør du ved, at måle rundt om brysterne, der hvor brysterne er størst. Det er vigtigt netop her, at du ikke strammer målebåndet for meget. Nu skal du trække din omkreds du målte under brystet fra omkredsen hen over brystet. Tallet du får ud af dette er selve forskellen mellem de to tal. Dette tal afgør, hvilken skålstørrelse din BH skal have.

12 cm = A-skål

14 cm = B-skål

16 cm = C-skål

18 cm = D-skål

20 cm = E-skål

22 cm = F-skål

Derfor er størrelsen på din BH vigtig

Der er mange grunde til, at det er vigtigt at have den rigtige størrelse BH. For det første kan en for lille BH nage og gøre ondt og måske endda skabe meget kraftig hovedpine.

Hvis din BH er for stor, så kommer det meget hurtigt til at se for fjollet ud og så kan det være helt lige meget, om du går op i dyrt designertøj. Hvis ikke ”bunden” er lagt korrekt, så kommer toppen heller ikke til at være perfekt.

Tilpas din BH korrekt

Når du står foroverbøjet iført din BH, så skal dine bryster falde helt naturligt på plads. De må ikke være lige ved at falde ud – så er din BH for lille.

Når dine bryster ligger rigtig i skålene, så skal sørge for, at midterstykket af din BH skal ligge helt ind til brystbenet. Tjek gerne efter, om skålene er løse eller rynkede og mærk efter, om stropperne gnaver ind i skuldrene.

Til slut skal du tjekke efter, om skålen omfavner hele brystet. Der må hverken være buler for oven eller i siderne. Hvis ikke der er det, så har du nu den perfekte størrelse BH.