Kvindelig iværksætter: Heidi Borum Oberneuwirther

Denne artikel indeholder reklamelinks

Hvem er du?

Mit navn er Heidi Borum Oberneuwirther og jeg er kvinden bag virksomheden BORUM DELUXE. BORUM DELUXE er en virksomhed, som gør det muligt for dig, at springe ud i nye kulinariske eventyr og sanseoplevelser med højkvalitets delikatesser og specialiteter fra hele Europa.

Jeg er en entusiastisk kvinde med et stort drive og masser af gå på mod, og derfor valgte jeg, at springe ud af mine vante og trygge rammer, og forlade min mangeårige karriereverden, for at realisere min drøm, om at blive iværksætter.

Hvad brænder du mest for ved at være iværksætter?

Jeg elsker at se når noget lykkes, og især når det bliver som jeg gerne vil have det, og jeg når mine mål. Jeg sætter meget store krav til mig selv, og min virksomhed. Dertil motiverer det mig meget, når jeg får positiv feedback fra kunderne om mine produkter, og om deres oplevelse med at handle på min hjemmeside.

Kvalitet, design og kulinarisk oplevelse er nøgleord for mig. Dertil er det vigtigt for mig, at jeg kan inspirere mine kunder med nye tips og ideer, og give dem indblik og tilgang til et univers for feinschmeckere.

Hvad er dine stærkeste egenskaber?

Mine stærkeste egenskaber er helt klart mit drive, min passion for det jeg laver, min erfaring samt mit mod på at turde. Mit store mod på at turde, at springe ud i at blive selvstændig, og komme ud af de trygge, vante rammer. Droppe min gode stilling, den faste løn og hverdagens rutiner, for at realisere min drøm om at starte min egen virksomhed. Dette har givet mig en yderligere tro på mig selv, vilje og energi, som har gjort at drømmen blev realiseret hurtigere end først antaget.

Hvorfor blev du iværksætter?

Jeg fik nok af at anvende mine kompetencer og ressourcer for andres skyld og vinding. Jeg har i mange år arbejdet rigtigt mange timer for at skabe resultater for andre i bund og grund. Nu knokler jeg for mig selv – jeg høster selv frugterne af mine indsatser – det er sjovt og yderst motiverende. Også når det går knap så godt.

Bliver du aldrig træt af at være iværksætter?

Nej det gør jeg med sikkerhed ikke. Jeg kan mærke, at det er lige præcis det her jeg brænder for. Nu er jeg herre i eget hus – det er mig der bestemmer, tager alle beslutninger og konsekvenserne af disse – på godt og ondt. Det er helt fantastisk! Det er min drøm og nu er den gået i opfyldelse. Og selvom virksomheden kun har eksisteret siden 5.5.2015, så er det mit liv, min passion og jeg ville ikke have gjort det anderledes, hvis jeg kunne vælge om. Jeg elsker at være iværksætter.

Hvordan ved du, hvad der er det rigtige for dig, og hvordan klarer du dig ud af negative situationer?

Jeg kan mærke, helt nede i maven, at det her er det rigtige for mig. Min motivation, mit drive og min passion for det jeg laver er helt i top. Derfor er jeg slet ikke i tvivl om, at det er det rigtige for mig at være selvstændig. Jeg laver det jeg brænder for, og det jeg har drømt om de sidste 10 år.

Jeg er et meget positivt menneske, altid fuld af energi og med et drive, som gør at jeg altid er god til at takle negative situationer, og gøre dem til noget positivt. Jeg sørger altid for, at bevare det store overblik og have is i maven – det er vigtigt, når man som jeg står alene med det hele. Under etablerings- og udviklingsfasen samt driften af BORUM DELUXE, bruger jeg hele tiden mine erfaringer (livs- og erhvervserfaringer), min sunde fornuft samt mavefornemmelse, så går det sjældent helt galt. Jeg er jo ikke 25 mere!

Hvad er det bedste ved at være iværksætter? Og er det sværere at være kvindelig iværksætter?

Det bedste for mig ved at være iværksætter er nok det, at jeg selv bestemmer og med min lange og brede erfaring ved jeg, hvad jeg har med at gøre – jeg har kompetencerne inden for det jeg laver. Der er ingen ”gammel grå bestyrelse” her, som bestemmer og ikke ved hvad de snakker om. Jeg kan godt lide at ”netværke” og lære nye mennesker at kende og benytter mig meget af mine kontakter derigennem, som ofte giver mig nye kontakter, som jeg så anvender i min hverdag til professionel sparring erhvervsmæssigt.

Jeg tror bestemt ikke, at det er sværere at være kvindelig iværksætter end mandlig iværksætter. I bund og grund drejer det sig udelukkende om, de rette kompetencer og ressourcer, den rigtige indstilling, gå-på-mod og den rette motivation samt drive. Med det kommer man langt, og det har intet med kønnet at gøre. Dog ærgrer jeg mig over, at der ikke er flere kvinder som tør realisere deres drøm, om at blive iværksættere, fordi de ikke tør springe ud af de trygge rammer.  Jeg møder ofte misundelige kommentarer fra andre kvinder om, at ”Bare det var mig, som turde gøre det. Respekt for dig! ”, når jeg fortæller min historie.

Når det er sagt – det er ikke for ”tøsedrenge” at blive iværksætter.

Har du en inspirationskilde i erhvervslivet – og hvorfor inspirerer personen dig?

Jeg bliver inspireret flere steder fra. Først og fremmest får jeg inspiration i mit brede netværk samt konferencer og seminarer jeg deltager i, hvor vi også sparrer med hinanden. Jeg får også meget inspiration hos virksomhedsledere og ejere, da jeg er i samme båd som de er. Disse er som oftest mænd og er en rigtig god inspirations- og sparringskilde for mig, da min dialog med dem er meget konkret og målrettet. Mænd er som oftest direkte og målrettede i deres kommunikation og tale, deler gerne ud af erfaringer og holdninger – og det kan jeg bruge til noget.

Tænker du nogensinde over, om der er noget, du kunne have gjort bedre?

Ja og nej. Jeg har høje krav til mig selv og hvordan tingene skal være og løses. Derfor bestræber jeg mig altid på at gøre det så godt og præcist om muligt. Sker det alligevel, at jeg tænker ”Heidi det kunne du godt have gjort bedre”, så lader jeg mig ikke påvirke af det, men tager i stedet ved lære af mine fejl – og ved så hvordan det skal gøres (og ikke gøres) næste gang.

Erfaringerne fra min lange karriere gør også, at jeg ved hvad der skal til, og hvad der er mest rigtigt at gøre. Og selvfølgelig kan jeg fejle, men mine høje krav og forventninger gør, at det heldigvis ikke sker så ofte.

Tænker du nogensinde på, hvordan dit liv ville være, hvis du ikke var iværksætter?

Nej, det gør jeg egentlig ikke. Jeg ved at det her er det rigtige for mig, og jeg har drømt om det de sidste 10 år. Jeg er glad for det jeg har opnået de sidste 5 måneder, og jeg vil aldrig tilbage til min gamle erhvervskarriere og gode jobs. Nu er jeg min egen chef, og jeg kan selv bestemme alting. Men én ting er sikkert. Det er ikke noget man kommer sovende til.  Det er 24-7-365. Jeg er en kvinde, som ser fremad, ærgrer mig aldrig, og derfor er der kun en vej nu – fremad.  Faktisk kan jeg slet ikke se mit liv anderledes end det er nu. Min virksomhed er mit ”barn”, som jeg nu skal have til at vokse sig stor og stærk.

Og ingen kan tage mit ”barn”, stoltheden og viljen fra mig.