Kvindelige iværksættere: Anna Hejlsberg

Hvem er du?

Mit navn er Anna Marie Hejlsberg og jeg er en af kvinderne bag virksomheden Salesboost. SalesBoost hjælper ejere af små og mindre virksomheder, og altså også iværksættere, med at få succes med salget.

Jeg er en alsidig karriere kvinde, der har prøvet mange ting både privat og i arbejdsmæssigt. Jeg har bl.a. haft en til tider turbulent barndom med mange spændende år i udlandet.

Jeg vil også betegne mig selv som et familiemenneske. Det bruger jeg i mit job, hvor det er vigtigt, at kunne læse andre mennesker, og se deres muligheder og udfordringer.

Hvad brænder du mest for ved at være iværksætter?

Det der driver mig, at se noget lykkedes. Når jeg kan se, at der går et lys op for en kunde – at de flytter sig mentalt – giver det mig en helt speciel energi, som kommer helt inde fra. Jeg vil gerne erkende, at nogle mennesker kan være hårdere at arbejde med end andre og at nogle måske endda er direkte opgivende overfor salget. Så kræver lidt mere tålmodighed og viljestyrke fra min side, at få dem til at tro på, at de kan få succes med at sælge. Og når så det lykkedes, så brænder min energi endnu mere.Anna Hejlsberg - Iværksætter

Hvad er dine stærkeste egenskaber?

Jeg har især to egenskaber, som har båret mig til her, hvor jeg er nu. Det er min energi/udstråling og min interesse i andre mennesker. De gør, at jeg brænder igennem.

Jeg har en stor interesse for andre mennesker og vil rigtigt gerne forstå, hvem de er, hver og en. Det er nok min nysgerrighed, der har drevet mig til denne særlige egenskab, som jeg benytter meget i mit arbejde. Jeg vil gerne det bedste for mine kunder og levere det bedste resultat.

Hvorfor blev du iværksætter?

Der er to grunde til, at jeg blev iværksætter. Den ene grund er, at jeg kan være herre i eget hus. Jeg har tidligere drevet hotel og ville gerne være selvstændig igen. Jeg er 52 år, og har arbejdet med salg i mange år. I løbet af min karriere har jeg oplevet mange sælgere, der ikke trives i jobbet, og derfor kun leverer 80 % af deres potentiale. Det har været en kæmpe motivationsfaktor for mig, da jeg startede op. Jeg arbejder efter metoden: Gør det, du er bedst til, og hold fokus på målet. Det er også det, jeg forsøger at videregive til mine kunder, så de på den måde forhåbentligt kan at få lige så stor succes, som jeg selv har fået.

Bliver du aldrig træt af at være iværksætter?

Nej det gør jeg faktisk ikke. Jeg kan mærke, at det er lige præcis det her jeg brænder for. Selvfølgelig har der været måneder ind imellem, hvor indtægterne ikke var så høje som jeg havde ønsket, og der må man bare holde fast og ikke slippe målet af syne. Det er rigtigt vigtigt som iværksætter, at man holder fast i sin drøm og ikke mister troen, når der kommer nogle bump på vejen. Man skal kunne holde fokus og være stærk i troen om, at det nok skal lykkedes. Jeg har ikke vaklet på min vej, men jeg kan sagtens komme ud for dårlige dage ind imellem. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Jeg lader mig bare ikke slå ud af disse dårlige dage!

Hvordan ved du, hvad der er det rigtige for dig, og hvordan klarer du dig ud af negative situationer?

Jeg er faktisk aldrig i tvivl om, om det er det rigtigte for mig at være selvstændig. Jeg er helt sikker på, at jeg laver det jeg brænder for og er derfor ikke det mindste i tvivl om jeg skal fortsætte. Jeg nu haft SalesBoost halvandet år, så der er efterhånden gået noget tid siden jeg startede. Det betyder, at jeg er ved at være god til at takle, når en situation bliver lidt negativ. For mig er det vigtigt, at bevare overblikket, og det har min erfaring efterhånden lært mig.

Hvis der kommer en negativ situation, så spørger jeg mig selv: Hvad brænder jeg for, og hvad er mit mål? Derefter bruger jeg min energi på, at holde fokus på målet.

Når jeg arbejder med mennesker, er det vigtigt for mig, at arbejde med hvert enkelt menneske individuelt og det er måske også grunden til, at det ofte løser sig i første omgang.

Hvad er det bedste ved at være iværksætter? Er det sværere at være kvindelig iværksætter?

Det jeg bedste for mig ved at være iværksætter er nok, at være min egen chef. Jeg kan godt lide at ”netværke” og lære nye mennesker at kende, og det er en fordel når jeg er iværksætter.

Nej, jeg tror bestemt ikke, at det er sværere at være kvindelig iværksætter. Jeg tror, at mænd tidligere har været bedre til relationer, men jeg tror også på, at man kan, hvad man vil. Hvis man trives godt ved at være sin egen chef, så kan jeg ikke se, hvad der skulle forhindre en kvinde i at være iværksætter.

Har du en inspirationskilde i erhvervslivet – hvorfor inspirerer personen dig?

Jeg bliver inspireret rigtig mange steder fra. Jeg er god til at plukke, og får inspiration fra mange forskellige mennesker. Hvis jeg skal vælge én bestemt person, så er jeg ikke i tvivl om, at det er Walt Disney. Han havde i høj grad evnen til, at tænke ud af boksen, ”If you can dream it, you can do it”.

En anden stor inspirationskilde er min mand. Han har stærke sider, som jeg ikke har, så på den måde supplerer vi hinanden godt. Han er en god sparringspartner, og jeg prøver ofte idéer af på ham.

Tænker du nogensinde over, om der er noget du kunne have gjort bedre?

Ja, hver dag! Jeg er en perfektionist. Det er godt, så længe man kan styre det – det er vigtigt at finde en god balance, og ikke være for hård ved sig selv. Det er vigtigt, at gøre sig umage, og det fortæller jeg ofte mine kunder. Man skal ikke bare springe over, hvor gæret er lavest.

Når man fejler, tror jeg det er vigtigt, at man tænker over hvad man kan gøre bedre næste gang. Man bør give sig selv tid til, at stoppe op og reflektere. Jeg holder for eksempel aldrig det samme oplæg to gange. Der er altid plads til forbedring.

Tænker du nogensinde på, hvordan dit liv ville være, hvis ikke du var iværksætter?

Nej. Nu er jeg her, og så er det sådan, det er. Jeg er rigtig glad for det jeg laver. Jeg er min egen herre, og jeg kan selv bestemme over min tid. Jeg er bestemt en kvinde, der lever i nuet, så jeg ser mig ikke tilbage på den måde. Jeg kunne faktisk ikke forstille mig mit liv anderledes.