Kvinder køber tøj og sko, mænd køber elektronik og biler – eller hvad?

her er rollemoddellerne i dagVi skriver det 21. århundrede, og vi danskere er bedre udstyret end nogensinde før. Det skyldes vores fantastiske samfund, og den måde hvorpå vores land bliver ført på. Vi skal ikke betale for uddannelse, læge tjek og operationer – til gengæld betaler vi meget i skat.

Sådan er Danmark skruet sammen nu til dags, men selvom vi, i nutiden, burde være mere moderne og efter ligestilling skulle deles mere om de huslige pligter samt børnepasning – så ses det dog stadig at kvinderne er huslige, og står for det mest i hjemmet, mens mændene laver alt muligt andet. Er opdragelsen stadig som i gamle dage, og hvorfor er det så svært at lave om på kønsrollerne?

I denne artikel ser vi på, hvorfor mænd og kvinder har svært ved at udligne deres huslige- og almene aktiviteter, mens verden ændres på mange andre måder.

Opdragelse og interesser

her er rollemoddellerne i dagTilbage i tiden var det kvinderne der stod for alle de praktiske ting i hjemmet samt børnene, mens mændene skulle tjene penge og dermed forsørge sin familie. Sådan er det langt fra i dag, hvor de fleste forældre arbejder begge to, og er fælles om børneopdragelsen. Dog kniber det alligevel, med at få lavet om på de aktiviteter mor og far hver især har fået igennem tiden.

Mænd lærer at indkøb, madlavning, rengøring og tøjvask er feminine aktiviteter, og derfor interessere de sig ikke for dette. Til gengæld interessere mænd sig for elektronik, biler og håndværk. Er det et forbrugsmønster, som ikke kan brydes – eller skal vi leve med sådanne kønsroller resten af vore dage?

Kønsrollerne er blevet ændret, men der er stadig tydelige spor på, at kvinderne fører hjemmet, handler ind, klare madlavningen og alt det andet huslige. Det er gammeldags, men brokker vi os over denne opstilling?

De færreste har lært, at det er sådan en familie hænger sammen – med undtagelser. Det fungere som regel rigtig godt, at man har hver sine opgaver i hjemmet. Husk alligevel at suppler hinanden en gang i mellem. Grill-sæsonen starter nu, og far skal indtage sin plads ved grillen. Så bliver mor aflastet lidt i køkkenet.

Hvem køber tøj hjemme hos dig?

goer dine bedste koeb herVi har brug for tøj på vores kroppe, men hvem skal købe det? Interesserer din mand sig ikke for, hvad han går i, men bare har det på for at holde varmen, og være nogenlunde normal, så er det muligvis dig, der står for indkøb af tøj til hele familien. I de fleste tilfælde er dette normalt, og kvinder elsker at have magten og at stå med den endelige beslutning om, hvad der skal købes.

Foråret er på vej, og hvis du endnu ikke har fået lavet en indkøbsliste over, hvad du og din familie mangler af forårs- og sommertøj, så er det nu du skal på indkøb. Flere steder landet over, afholdes der loppemarkeder, open by night mv. og der er gode besparelser at hente.

Fødselsdage og mærkedage skal også fejres, hvor bl.a. fars dag finder sted den 6 juni. Her skal far forkæles, og det kunne være med nyt tøj. Gå i din lokale herretøjsforretning eller find en ny spændende butik, hvor du kan finde den perfekte gave til fars dag.