Kvinder må gerne være trætte og sure!

Er der mon nogle, der nogensinde har tænkt over, hvorfor kvinder er sure og trætte? Der lægger et hvis pres på kvinderne, og selvfølgelig vil der forekomme svingninger i humørbalancen.

Man siger at mændene er blevet bedre til at hjælpe til i hjemmet, fordi vores land er blevet mere ligestillet, og der er ikke meget forskel på kvinders- og mænds arbejde, branchemæssigt og ledermæssigt.

Der findes sikkert mænd, som er gode til at hjælpe til i hjemmet, men der findes helt sikkert også de hjem, hvor kvinden står for det mest huslige. Den moderne maskuline kultur og livsstil er med til at nedbryde kvinderne, som lever med et stort pres på deres skuldre hver eneste dag.

Vi skal tilbage, så vi kommer på sporet igen, så kvinderne kan være kvinder uden stress og jag. For netop stress er især udbredt bland kvinder. Det er ikke noget, man skal være flov over, men noget man skal prøve at komme af med. Her kommer den medicinale branche ofte ind i billedet. Alle kan kurreres næsten ligegyldigt hvad de fejler. Lykkepiller og hormoner er ofte på recept til kvinder, som har humørsvingninger eller stressede.

Er det vejen frem? Eller skal kvinderne i virkeligheden bare have lov til at være kvinder?

Kvindens rettigheder

Svingninger

Kvindens natur, kvindens følelser og kvinder generelt er helt anderledes fra mændene. Mange mænd mener, at kvinder er svære at finde ud af, men det skyldes at deres hjerne ikke fungere helt ligesom mandens hjerne. Kvindens hjerne er styret på en anden måde, og derfor kan de to hjerner ikke matches altid.

Kvinder er mere følelsesmæssigt- og sprogmæssigt indrettet. Kvinder kan læse andre menneskers følelser meget hurtigere og lang bedre end mændene kan. Kvinden er født mere følsom, og hendes hormonelle udvikling og svingninger er med til, at gøre hendes feminine side endnu mere tydelig og karakteristisk.

Det der ofte sker er, at vi ser alting med negative øjne. Derfor skal det drejes fra minus til plus, så vores samfund ikke bliver dopet totalt med medicin og mad.

No filter

En gang om måneden sker der noget med kvinder og især deres humør. Menstruation giver mange gener og kvinder vil gøre alt for at undgå besværet og slippe for smerterne det medfører. I denne periode er alt uoverskueligt, alle er irriterende og humøret svinger konstant. Måske er det i denne periode, hvor kvinden tænker mest klart?

Østrogen er det kvindelige kønshormon, og fungere lidt ligesom et filter i hverdagen. Når menstruationen kommer, falder niveauet af østrogen så meget at det såkaldte filter bliver til meget skrøbelig glas. Der skal altså ikke meget til at vælte humøret, og pludselig kan kvinder se mere rod, flere opgaver og høre at børn eller mand snakker højt eller larmer.

Sex-og-samliv,-Kvinder-må-gerne-være-trætte-og-sure--intext_1Er det em dårlig ting, eller skal kvinderne bare have lov til, at være kvinder? I denne periode kan kvinden muligvis få mere styr på deres omgivelser og ændre deres tilværelse og hverdag, som de ønsker. Filteret er fjernet, og kvinden kan tale, reagere og bestemme som hun vil.

Søvn

Søvn er meget vigtigt for, at vi som mennesker kan hænge ordentlig sammen. Mænd sover meget bedre end kvinder, og det skyldes, at søvnen bliver styret af hormonerne. Derfor er det oftest kvinder, som har problemer med søvnunderskud og dårlig søvn.

Mangler man søvn, kan det mærkes på humøret, ses på appetitten og selvfølgelig energiniveauet. Derfor skal kvinderne først og fremmest have styr på deres søvn. Det vil være en fordel, hvis man kan gøre det uden medicin. En god form for søvnmedicin er sex, både med- og uden en partner.

Motion

Motion er vigtigt for alle, men især kvinder har brug for motion. Kvinder er mere stressede end mænd er. Det helt okay, og ikke noget kvinder bør være flove over, for det er et bevis og en naturlig reaktion på, at man har en hektisk hverdag, hvor man skal se til alt for mange ting.

Motion kan bekæmpe stress. Det behøver ikke være hardcore træning, men en gå- løbe- eller cykeltur kan sænke kroppens noradrenalin- og kortisol niveau og give mere overskud. Dertil får man nemmere et overblik over sig selv og sit liv, og kan være med til redde dig fra stress.

Sex-og-samliv,-Kvinder-må-gerne-være-trætte-og-sure--intext_2Vitaminer

Humøret er en vigtig faktor, og den kan svinge op og ned meget hurtigt efter hinanden. Sørger kvinden for, at få nok D-vitamin vil risikoen for forskellige hverdags sygdomme som depressioner og træthedssyndrom. Disse hverdagssygedommer er med til at gøre kvinder sårbare og gøre dem til noget de ikke ønsker at være. De sænker simpelthen livskvaliteten.

Lidt sol og lidt lys kan gøre underværker for, når de rammer nethinden, får det betydning for kvindens naturlige rytmer. Kvinder har det bedst med at leve med naturen. De vil ikke presses ud i det unaturlige. Stressende omgivelser, kemi, ensomhed, at være inden for hele tiden og for lidt kontakt med andre mennesker ligger slet ikke til kvindens natur. Oplever kvinden dette, er det klart at hendes krop reagere, det trodsalt dem der skal føde børn, og cyklussen minder mest om det vi ser i naturen.

Sex

Sex udløser en masse hormoner, som er det rene medicin for både mænd og kvinder. Hormonerne udløser følelse af lykke, man bliver glad og energien sprudler i kroppen. Det er sådan med sex, at jo mere sex man har, jo mere får man lyst til.

Kvinderne bør tage styringen over, hvor meget sex de har brug for. Mange tror at de ikke har lyst til sex. Måske er det kedeligt, eller også gider du bare ikke? Hvad med at ændre indstilling. Snak om det, og prøv at gå mere op i sex- og samlivet, det virker som den bedste medicin.

Sex-og-samliv,-Kvinder-må-gerne-være-trætte-og-sure--intext_3