Lækre tendenser der præger modens verden i efteråret

Denne artikel indeholder reklamelinks

Som sæsonerne skifter, så skifter moden også. Nu nærmer vi os efteråret med hastige skridt og det betyder for rigtig mange danske kvinder, at de endnu engang skal på jagt. Nu går jagten på efterårets mode.

I Danmark har vi mange store og inspirerende designere, men nogle gange kan det være en god idé, at se et helhedsbillede på, hvad hele verden har at byde på. Det er også en tendens, som de danske designere bruger, når de skal kreere deres kollektioner.

Brug din nysgerrighed og fin det du ønsker dig mest

For danskerne er det ikke altid muligt, at finde alle produkterne på hylderne i de forskellige danske butikker og det er heller ikke altid, at man kan finde dem i onlinebutikkerne. Derudover sker det måske også for mange kvinder, at de forelsker sig i et stykke tøj, som de aldrig får råd til. Dertil er der heldigvis mange kvinder, som har fundet glæden i, at finde et produkt, som minder om det egentlige produkt, de ønsker sig.

Udbuddet på modetøj er stort og det er heldigvis ikke svært, at finde billigere lignende tekstiler der minder om de dyrere tekstiler, som man måske ikke har råd til.

Grunden til, at det mange gange er muligt, at finde lignende produkter er, at designerne stjæler eller låner af hinanden. De inspirerer nemlig hinanden på kryds og tværs. Mange kvinder har måske opdaget flere artikler i modemagasiner, hvor skribenter og moderedaktører i samarbejde af hinanden har forsøgt, at lave flere forskellige eksempler på produkter, som ligner hinanden i forskellige prisklasser. Det er netop dette råd du skal ud og bruge, hvis du forelsker dig i et uoverkommeligt produkt, som enten ikke er til at få fat i i Danmark, eller blot er for dyrt for dig at overkomme i dit månedlige budget.

Dette er en måde, hvor du kan finde lige det produkt, som du ønsker dig, både når du skal finde tekstiler, som passer ind i efterårets mode, men også i de mange andre kommende sæsoner.

Forelsk dig i uld og strik

strikEfterårets mode er inspireret af den koldere tid. Vi skal nu til at klæde os i tykkere tøj og måske endda lag på lag. Dertil dukker flere blandede tendenser op. En af de helt store denne sæson er strik.

Stik er mere moderne end nogensinde før og hvis du vil være helt med på moden, så bør din garderobe bugne med stik i mange forskellige farvekombinationer. Der er ingen grænser for, hvilket stykke tekstil der kan være lavet i uld. Du kan frit vælge fra alle hylder og hoppe i strik fra top til tå. Strik er nemlig højeste mode lige nu.

Der er et stort udvalg af forskellige stykker tøj lavet i strik. Herunder tekstiler som eksempelvis uld og cashmere. Disse tekstiler kan du pynte op med farverige bælter i livet eller armbånd.

Du skal særligt holde øje med neutrale eller mørke toner. Helst skal stilen holdes i samme nuancer hele vejen igennem. Det vil sige, hvis du eksempelvis har en sort kjole i strik, så bør du også vælge et par sorte strømpebukser i strik dertil.

Kjoler og strømpebukser har man kunne finde i strik i mange år, men et produkt der særligt bliver udbredt nu er bukser i strik. Det lyder måske underligt, men det er ganske sandt. Det kan måske være svært at finde, men hvis du er en dygtig surfer på internettet, så burde det være muligt for dig.

Frakken med det helt særlige snit

Næsten alle kvinder har en herrefrakke i deres garderobe, men i år skal den se lidt anderledes ud. Efterårets mode byder nemlig herrefrakken særligt velkommen, hvis den er skåret lidt længere end den plejer.

Dette års herrefrakke er skåret lidt under knæet og dækker derfor mere af de kvindelige former. Den kan sagtens være feminin og have en indsyet talje eller måske endda et bælte eller en rem, som vil være med til at fremhæve de forskellige kvindelige former. Frakken der er særligt ind dette efterår, er den frakke, som har kokonærmer og gulvtæppeprint.

Denne tendens er særligt inspireret af 30’erne og er højest moderne netop nu. Man kan også finde disse frakker i de mere pigefarvede nuancer, som eksempelvis i sart rosa, peach eller lavendelnuancer.

Det kedelige og normale look bliver det nye og moderne

I efterårets mode skal vi byde det normale, det underspillede og det brugbare velkommen. For denne tendens skal være særligt gældende, at det skal være behageligt at have på. Det er ikke længere yt, at være klædt i kedeligt tøj.

Dette er en tendens der vil træde utrolig meget frem i efteråret- og vintersæsonen. Her skal du være særligt opmærksom på klæder, som har et maskulint twist men som samtidig giver et casual look.

Hvis du går efter denne tendens, så er det vigtigt, at du går efter en god pasform og nogle lækre materialer. Tendensen kan nemt komme til at se billig ud, når ikke der er ret mange detaljer. Derfor skal du være særlig opmærksom på dette.

Denne tendens kan du peppe op med enkle smykker, så looket på den måde ikke forsvinder i tunge og iøjnefaldende accessoires. Prøv derfor at begræns dig med smykker generelt.

De glade 60’ere

kjolerVi befinder os netop i en tid, hvor retro er det helt store og det gælder også i en verden af mode. Her kanaliserer designere store stilikoner som Twiggy, Jane Birkin og Edie Sedgwick med smukke forskellige tendenser. Blandt denne tendens kan du eksempelvis se smukke A-kormede baby doll kjoler, trapezformede jakker, stumpebukser med et lille svaj og psykedelisk print i flere forskellige farver.

Til dette look er det særligt vigtigt, at dit fodtøj passer. Her kræver det nemlig specielt lange støvler eller Mary Jane-sko.

Pels og fjer i alle afskygninger

Ligesom med uld og strik, så byder efterårets mode også på pels og fjer. Det er nemlig noget, som er med til, at du kan holde varmen tæt på huden. Der er faktisk næsten ingen begrænsninger for, hvor pelsen og fjerene kan sidde. Det er både på jakker, frakker, tasker, bluser, bukser, kjoler og meget mere.

Noget der er særligt moderne er en oversized frakke, sweater eller vest i pels. Der er utrolig mange forskellige muligheder på markedet og hvis ikke du er til ægte pels, så er det også en mulighed at finde fake fur, som det hedder når man taler om uægte pels.

Fjer på tøjet udstråler luksus og er med til at gøre dit look helt unikt. Endnu er disse produkter svære at finde i butikkerne, men de vil komme i løbet af efteråret.

Sørg ligeledes for at holde øje med tekstiler der ser vamsede ud og noget der minder om fjerlooket. Hvis du følger disse råd, så er du sikker på, at du er med på den nyeste efterårsmode.