Lav din egen hjemmespa

Denne artikel indeholder reklamelinks

Er du træt efter en lang uge og længtes efter velvære? Læs hvordan du nemt og billigt kan lave din egen hjemmespa.

 

 

Sommerferien står for døren, og hvorfor ikke forkæle dig selv med en hjemmespa, mens kæresten eller manden er afsted med ungerne. Du har et par timer for dig selv, og mangler lidt selvforkælelse oven på en travl arbejdsuge op til ferien. Genskab spa-oplevelsen hjemme på badeværelset eller flyt spaen ud i haven, hvis vejret er til det. Hvis du ønsker at skrue lidt ekstra op for velværet, kan du med fordel investere i en nogle kvalitetsprodukter. Du kan købe lækre dybderensende ansigtsmasker, scrubs og fodpleje hos blandt andet apoteket online eller i fysisk butik.

Skab en rar atmosfære

Regel nummer et til en vellykket hjemmespa er at skabe den rette atmosfære. Sæt noget afslappende musik på og tænd for et duftlys, der virker beroligende og leder tankerne hen på afslapning. Forbered sofaen eller en god lænestol så du kan sidde og slappe af, mens dine behandlinger virker og du afspænder i kroppen.

Ansigtsbehandling

Start med at rense dit ansigt, så det er frit fra make-up og snavs. Lav et dampbad ved at koge noget vand, hæld det i en gryde og tilsæt et par dråber æterisk olie og indånd dampene med et håndklæde over hovedet, mens porerne åbner sig. Lavendel er kendt for sin afslappende effekt, mens citron virker forfriskende. Vælg den olie som du bedst kan lide.
Nu er det tid til at skrubbe huden fri for døde hudceller med en ansigtscrub, som passer til din hudtype. Er huden sart, vælg da en skrubbecreme med små korn og vær varsom, når du laver de cirkulære bevægelser. Når scrubben er skyllet af, påføres en ansigtsmaske og det er her, du kan sætte dig ned og slappe af, mens masken trænger ind i huden og klarer arbejdet for dig.
Afslut behandlingen ved at skylle ansigtsmasken af og lukke porerne med en skintonic, hvorefter du smører din favoritcreme ind i hele ansigtet og på halsen.

apoteket online

Plej dine fødder

Glem ikke at give fødderne en kærlig omgang pleje. Lav et lunt fodbad med en lækker badesalt eller badeolie og placer fødderne deri omkring 10 minutters tid. Herefter kan du forsigtigt file den hårde hud af eller bruge en fodscrub. Dup fødderne tørre og klip forsigtigt neglene lige over, hvis de trænger til at blive klippet. Til slut smøres fødderne ind med en nærende fodcreme, hvor du samtidig kan give dine trætte fødder en omgang massage efter en lang dag. Undgå at smøre creme mellem tæerne, da det kan resultere i fodsvamp. Hvis du døjer med meget tørre fødder, kan du med fordel smøre fødderne ind inden sengetid og sove med et par bløde sokker.

Giv neglene en omgang

Frisk neglene op på hænder og fødder med en pangfarve og bliv klar til sommerens mange begivenheder. Start med at klippe neglene og fil dem i den ønskede form. Laker neglene i den ønskede farve og påfør gerne en overlak for at forlænge holdbarheden af neglelakken. Afslut med en neglebåndsolie og en god håndcreme. Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af neglene, kan du lime små sten på nogle af neglene.