Lider du af hårtab? Der er heldigvis noget, du kan gøre selv

Denne artikel indeholder reklamelinks

 

Hårtab hos kvinder

Håret er vigtigt for kvinder. Gevæksten på toppen af hovedet er noget af det, der er med til at definere den person, man er. Det er flere gange blevet påvist, hvor vigtigt ens hår er for opfattelsen af ens person på flere områder.

Det er også grunden til, at det kan være et stort issue, når kvinder taber håret.

Selvfølgelig kan det også være en stor udfordring for mænd, men for mange hører håret med til det kvindelige eller feminine udtryk. Om det er hensigtsmæssigt eller ej er et andet spørgsmål, men realiteten er, at håret er med til at skabe især det kvindelige udtryk.

Tænk eventuelt over en skaldet mand. Det er sådan set ret normalt, men var det en skaldet kvinde, vil mange tænke over det som noget, der ligger ud over normen.

Alle taber hår hele tiden

Det, at noget hår slipper hovedbunden og falder af, sker hele dagen og mange gange om dagen. Der er en naturlig cyklus i håret, som betyder, at man taber mellem 50 og 100 hår på daglig basis.

Håret har nemlig tre livsfaser – en fase hvor håret vokser, en fase hvor hårroden giver slip på selve håret, og til sidst en fase, hvor der er givet slip på håret, og det bare venter på at falde af.

Derfor skal man ikke være bekymret, bare fordi der sidder hår i hårbørsten efter badet.

Det er også typisk balancen mellem disse faser, man målretter, hvis man behandler mod hårtab. Produkter som Crescina skubber nemlig til disse faser, så hårene befinder sig længere tid i fasen, hvor håret vokser, og på den måde kan man få mere hår på hovedet.

Der kan være mange årsager

Årsager til hårtab hos kvinder

Oplever man et ekstraordinært hårtab, kan der være mange grunde til det. Nogle af dem kan være på grund af sygdom, stort vægttab, stress eller ny medicin.

Mange af disse årsager kan kategoriseres som store eller betydelige ændringer i kroppen. Bliver man ramt af sygdom, skal kroppen bruge kræfter på andet end at sikre hårvæksten, og kommer man igennem et stort vægttab, sker der en forskydning i nogle af kroppens funktioner, hormonbalancen og lignende.

Det er ikke altid, kroppen kan prioritere håret, når der skal deles energi og ’byggesten’ ud. Der er andre dele af kroppen, der er vigtigere for at sikre vores overlevelse.

Visse typer medicin kan også skubbe til hormonbalancen og introducere nye eller en overflod af bestemte stoffer, og det kan også påvirke hårets vækst.

Dine gener betyder også noget for håret

Hvordan ens DNA er sammensat, betyder også noget for, hvordan håret vokser. Der er nogle, der er genetisk disponeret til større hårtab end andre, og i disse tilfælde er det svært at stoppe hårtabet fuldstændigt.

Dog er det måske mere oplagt at behandle med produkter mod hårtab, hvis det er genetisk betinget hårtab, man kæmper med. Det kan nemlig være med til at bremse hårtabet eller i det mindste sætte farten lidt ned på hårtabet.

Heldigvis er det for langt de fleste kvinder, der oplever hårtab på grund af ændringer i kroppen, at hårvæksten vil finde tilbage til normalen.

Når vægten er stabil igen, eller når stressniveauet igen ligger fornuftigt, vil kroppen igen kunne finde ressourcer til håret. Når det sker, vil de fleste opleve, at håret kommer igen.