Line Baun og Femarelle sætter fokus på overgangsalderen med podcastserie

Denne artikel indeholder reklamelinks

Line Baun er klar med ny podcast

Line Baun Danielsen er tidligere tv-vært og en folkekær personlighed. Hun har også nået en alder af 57 år, og som der står i beskrivelsen af et af afsnittene af hendes podcast om overgangsalder ”Det er bare en overgang”, er hun selv ’vistnok i overgangsalderen’. Og podcasten om overgangsalderen er ny fra hende.

Podcasts er populære for tiden, og det er nok ikke helt tilfældigt, at mærket Femarelle har været med til at sponsere podcasten. Line Baun Danielsen er ambassadør for Femarelle og har omtalt dem på sin blog. En blog der blandt andet handler om overgangsalderen.

På trods af at det er helt naturligt, er der nemlig stadig et stort tabu forbundet med overgangsalderen, og det er det, Line Baun Danielsen gerne vil gøre op med. Femarelle er en oplagt samarbejdspartner i den forbindelse, fordi produkterne fra Femarelle netop modvirker generne ved overgangsalderen.

I podcasten har Line Baun Danielsen besøg af nogle eksperter, som på hver deres område kan fortælle om overgangsalderen og synet på den. Det er både en gynækolog, en sociolog og så en kreativ direktør.

Den direkte taleform virker

Tager man et kig på bloggen, bliver man mødt af et rimelig direkte sprog, og det er bestemt med vilje. Line Baun Danielsen rådgiver også om kommunikation og er generelt virkelig skarp på det udtryk, hun har. Det bedste for hende er, at det ser ud til at virke godt.

Kommentarerne på de forskellige blogindlæg er overvejende begejstrede for indlæggene, og det gælder også for dem, som handler om overgangsalderen eller klimakteriet, som det også kaldes. Hun vækker en genkendelse hos en række kvinder, som kæmper med generne ved overgangsalderen.

En af hovedpointerne fra den tidligere tv-vært er, at man ikke behøver at gå i stå eller falme, bare fordi man rammer overgangsalderen.

Tidligere brugte man hormoner til at behandle de kvinder, som var ramt af markante gener ved overgangsalderen, men Femarelle kan klare det samme uden bivirkningerne, og det er et andet budskab fra Line Baun – nemlig at der findes noget, man kan gøre.

En naturlig del af livet

Kvinders overgangsalder

Overgangsalderen rammer alle kvinder – og faktisk rammer det også mænd, selvom man ikke taler så meget om det. Derfor er det en helt naturlig del af ens liv, at man oplever et dyk i produktionen af østrogen (og testosteron for mænds vedkommende). Der er ikke så meget at gøre ved det, fordi det kommer til at ske.

Det man kan gøre er at være klar over, hvad der sker med ens krop. Man kan tage sådan noget som Femarelle eller en hormonbehandling mod generne og symptomerne, men man må bare acceptere, at kroppens sammensætning og funktion ændrer sig, og at det er helt i orden.

For mange bliver det derfor næsten i lige så høj grad et psykologisk spørgsmål, som det er fysiologisk. En del af ekspertpanelet i podcasten er jo også en sociolog, som kan fortælle noget om det mere interpersonelle aspekt af overgangsalderen.

Det kan sagtens være svært at gå gennem overgangsalderen, men man kan altså måske finde noget trøst i Line Baun Danielsen og hendes kamp for at gøre den mindre tabuiseret.