Livet er ikke altid en dans på røde roser

Denne artikel indeholder reklamelinks

Dagene kan virke ensformige, og især når livet ikke kører på skinner påvirker det vores humør. Men er der nogen, der har lovet os, at det altid skulle være nemt at leve? Nej, derfor er det vigtigt, at gøre ting for sig selv i hverdagene, som påvirker livets op- og nedture. Denne rutsjebane mellem den positive og negative tilværelse, giver os oplevelser og følelsen af at vi er i live.

En tegning uden viskelæder

Livet starter et sted, og slutter et andet sted. Der er ingen der kan forudsige sit liv. Man lever fra dag et af, hvor det er andre som passer på dig, og gør dig klar til at blive selvstændig. Når man er stor nok, til selv at træffe valg, vil man begynde at opleve, at det muligvis ikke altid er de rette valg man træffer. Det skaber modgang. En modgang der i nogens tilfælde vil gøre dem stærkere, klogere og give mere motivation til at tage flere beslutninger, og især efter positive valg vil man se sig selv vokse og blive selvstændig. Det er sådan livet fungere. Op- og nedture, som giver blod på tanden eller gør dig mere tilbageholdene. Uanset, er det sådan vi bliver til den vi er i dag.

Forventninger forbliver drømme

Når vi når en vis alder, begynder vi at drømme, og forme vores liv som vi ønsker dem i fremtiden. Man træffer valg, som gør, at drømmene og forventningerne til livet kan blive til virkelighed. Men sjælendt ender det som man drømte om eller regnede med.

Hverdagen løber af sted, og somme tider kan det være svært at følge med. Prøv engang at tænke tilbage i tiden. Havde du regnet med at stå, hvor du står nu? Har du fået opfyldt dine drømme? Og hvor blev tiden egentlig af? Disse spørgsmål giver dig nye drømme, og giver dig lyst til at udfører nogle af de forventninger og drømme du endnu ikke har fået gennemført, men får dig også til at tænke over, om du har nået det du gerne ville.

Det er livet. En dag af gangen, som bare går for hurtigt. Vi kan ikke alle følge med, men vi gør vores bedste. Og derfor er der nogle ting i livet, som bliver udskudt.

”Ingen kan love dig i morgen”, er en sætning der er værd at tage til overvejelse, når hverdagen bliver lidt for ensformig, og man glemmer at værdsætte livet. Der kan ske så mange ting så hurtigt, og præcis derfor skal vi huske at leve i nuet og nyde det liv vi har.

Livet er en oplevelse

Flyver tiden af sted? De tusinde ting der sker igennem en uge, en måned, et år osv. De giver os oplevelser som har og vil ændre vores liv i en positiv retning, men er også oplevelser vi meget gerne ville have været foruden. De negative kontraster i livet kan ikke forudses, og det er det, som gør livet svært somme tider. Men det er også oplevelser, som gør dig til den person du er i dag.

Livets mange kontraster giver os oplevelser og følelsen af at leve. Hvis du går rundt i den samme trommerum hver evig eneste dag, hvor du oplever de samme kedelige ting, så er det nok på tide at se på, hvad du egentlig sætter pris på i hverdagen.

Man skal selvfølgelig kunne rumme oplevelserne i hovedet, for det må ikke blive for meget. Dog er det vigtigt at vi trækker nogle af livets store perspektiver ned til vores dagligdag. Det skal ikke være store oplevelser, men små finesser, som gør at livet ikke bliver ensformigt. Det kan for eksempel være et kedeligt parforhold, arbejdsliv eller gå tur med hunden, hvis vi altid gør det samme, som dagen før. Vi har alle et ansvar for, at vores liv ikke bliver kedelige. Skab kontraster i dit liv, skab nogle oplevelser om så det er mandag og det regner.

Lev mens du gør det, dit liv er kun til låns.