Make-up: Mineralsk eller traditionelt?

brug den rigtige make-upKvinder i dag prioriterer sundhed i langt højere grad, end det var tilfældet førhen. Dette gælder både i forhold til kost, motion og søvn, men også når det kommer til hvilke skønhedsprodukter, man benytter. Derfor bliver mineral make-up mere og mere populært i Danmark – både hos de professionelle men også hos den ordinære make-up bruger.
Traditionel make-up er lavet på ingrediensen talkum, som er et fyldstof, der kan sammenlignes med bagepulver. Ulempen ved talkum er, at den kan lægge sig ned i hudens porer grundet dens lille partikelstørrelse. Dette kan medføre, at porerne tilstoppes, hvilket gør det umuligt for huden at ånde, og gør den irriteret. Når huden er irriteret, har den tendens til at blive uren, og man kan udvikle bumser.
Mineral make-up, som eksempelvis produkterne fra Youngblood, er derimod lavet på ingrediensen mica, som består af mineraler. Mica tilstopper ikke hudens porer, og mange mineralske produkter har tilmed solbeskyttelse grundet ingredienser, der er kendt som fysiske solfiltre.

Historien om Youngblood

faa viden om mineralsk make-up herYoungblood er et make-up mærke, der skaber mineralprodukter, som har til formål at få huden til at se naturlig ud. Det naturlige make-up brand blev grundlagt af Pauline Youngblood Soli i 1996. Dengang var missionen at give kvinder mulighed for at dække og rette skønhedsfejl, så deres hud så fejlfri ud. Produkterne skulle dog ikke blot dække misfarvet og irriteret hud, men skulle samtidig give huden mulighed for at ånde og hele under makeuppen. Grundlæggeren Pauline blev inspireret af sig selv og andre kvinder omkring sig gennem sit arbejde som klinikassistent i en plastikkirurgisk hudplejeklinik. Her opdagede hun, at mange patienter havde kosmetiske behov, som de ikke kunne få indfriet hos kirurgerne. Når patienterne havde modtaget behandling på klinikken, kunne de ikke længere benytte almindelig make-up, fordi deres hud var blevet sart.
Pauline Youngblood producerede derfor, i samarbejde med kemikere, en pudder med mineraler og pigmenter, som indfriede patienternes behov for en naturligdækkende make-up, der var ekstrem venlig over for huden.
Mange professionelle har også taget Youngblood makeup-serien til sig, hvorfor den nu bliver brugt hos kosmetologer, på hudplejeklinikker og af make-upartister verden over.

Produkter

Det første produkt fik som sagt stor succes på forholdsvis kort tid. Derfor udvidede Youngblood sin make-up serie ved at producere mange flere forskellige produkttyper i form af blandt andet:

  • Foundation
  • Blushes
  • Øjenmakeup
  • Børster
  • Lip Gel

faa skoenne produkter herPå trods af det nu meget bredere sortiment, fokuserer Youngblood stadig på det samme koncept. Alle produkter kan kategoriseres som mineralsk make-up. Eksempelvis er deres foundation baseret på dybthavsvand, som er rig på rensende mineraler, mens deres lip gel indeholder antioxidanter og naturligt nærende olie for at kunne fugte læberne naturligt og bedst muligt.

Youngblood har altså uden tvivl haft succes med lanceringen af alle disse forskellige produkter. Det er vigtigt, at man, som bruger af make-up, ikke går på kompromis med hudens ve og vel. Sommetider er mineralske produkter en anelse dyrere, men det er altså en god investering på den lange bane, der skåner din hud, og gør, at du både føler dig smuk og tilpas med make-up på.