Makeup: En simpel guide til et smukt og feminint sommerlook

Hos Style & Trends har vi fornøjelsen af få gode råd og tips til den perfekte makeup. Det er stylist Tamara Najafi, som er en virkelig dygtig makeup stylist og negleteknolog, og som har arbejdet og interesseret sig inden for denne branche i 6-7 år. Tamara giver gode råd, om hvordan man lægger et simple look, som passer perfekt ind i sommerens tendenser.

Her er den perfekte guide til et bud på, hvad sommeren byder på. Dette look er helt naturligt og det kan du anvende til almindelig hverdagsbrug.

Vi har spurgt os til råds hos Tamara Najafi, som er makeup- og neglespecialist i Aalborg og har lagt makeup på rigtig mange mennesker igennem de seneste  op mod 7 år.

Det sommerskønne og helt naturlige look

De mest moderne farver vi netop ser nu i sommeren 2014 er de matte og lyse nuancer. Farver med glimmer er bestemt ikke på mode nu, så hvis du er ude efter noget der hitter, så er det en mat farve, du skal på udkig efter.

Til et naturligt sommerlook som dette, kan man vælge at holde det i neutrale jordfarver, eller man kan prøve kræfter med nuancer som grøn, blå, lyserød eller lavendel. Hvis ikke man føler sig øvet inden for dette fag, så er det en god idé, at holde sig til de neutrale farver, da det mange gange kan være nemmere at tone disse ud.

Her er udgangspunktet:

_LBF9426

 1. Start med at lægge en primer eller en concealer på øjenlåget. Det er vigtigt, at denne er lysere end din egen hudfarve, blot en tone eller to. Concealeren går ind og hjælper med, at den yderligere makeup sidder bedre fast på øjenlåget, så den er meget væsentlig at lægge som bund. Til at lægge denne på, skal du anvende en pensel. Dette skyldes, at det er nemmere at komme ind i alle krogene og folderne og man er på den måde sikker på, at dække det hele.
  _LBF9429
 2. Nu skal du tage en lys øjenskygge, som er nogenlunde samme farve, som din egen hudfarve. Denne lægger du på hele øjenlåget, der hvor du har lagt din concealer.
 3. Herefter tager du en lidt mørkere øjenskygge, som stadig er i samme nuance, og lægger den nede langs med vippekanten og kører den ind til halvvejs på øjet. Derudover skal denne farve også ligge langs globelinjen, for at give øjet dybde.
 4. Nu skal du bruge en lidt tykkere pensel, som du skal blende øjenskyggen ud med. På den måde udglatter du de skarpe linjer og får looket til at se mere naturligt ud. Her har vi brugt en skrå pensel.
 5. Næste punkt er den sorte eyeliner. Du skal først bruge en helt almindelig blyant og køre oven på øjenlåget langs vippelinjen. Det er vigtigt at starte med en almindelig blyant, så man kan få en mørkere effekt. Herefter afslutter du med en våd eyeliner og lægger denne præcis på samme sted, som du gjorde med din blyant. Vi har brugt en eyeliner blyant fra apoteket, da den er billig og mange gange en ligeså god løsning, som de lidt mere pebrede produkter.
 6. Nu skal du til at tegne dine øjenbryn op. Til at gøre dette, skal du finde en eyeliner blyant der matcher din hårfarve. Brug aldrig nogensinde sort eyeliner blyant, heller ikke selvom du har sort hårfarve. Den sorte farve vil få din hud til at se meget bleg ud og desuden vil det hurtigt få dig til at ligne en, der skal til fastelavn. Brug i stedet brune nuancer. Hvis du har lyst hår, så brug en meget lys brun.
  Når du tegner dit øjenbryn op, så er det vigtigt at du gør det i små strøg og ikke i et langt strøg. På den måde vil du få det til at se meget mere naturligt ud.
  På dette billede viser Tamara Najafi, hvor dit øjenbryn naturligt skal starte: Her skal du også forsøge, at starte med at tegne det op.

_LBF9434
Læg penslen langs næseroden, som vist på billedet. Der hvor penslen naturligt røre ved brynet, skal du starte med at tegne.
Når du skal finde knækket på øjenbrynet, skal du lægge penslen således, at penslen starter med næsens rod og skære gennem midten af iris:

_LBF9438

Knækket ligger du helt naturligt og perfekt i forhold til din ansigtsform.

 

Her viser stylisten Tamara Najafi, hvor dit øjenbryn naturligt bør slutte. Hun har lagt penslen således, at den starter, hvor næsen slutter og ligger under øjet. Penslen og øjenbrynet mødes naturligt et sted.
Det er her, du skal slutte med at tegne:
_LBF9440

 1. For at ramme øjenbrynene op, tager du concealeren eller primeren igen og lægger den på undersiden af øjenbrynskanten. Læg også concealeren mellem brynene for at give et naturligt og flot look. For at duse concealeren lidt ned lægger du en lys øjenskygge oven på den concealer, du lige har lagt. Hvis du synes, at farven skal være lidt mere kraftig på øjenbrynet, så kan du tage en mørk øjenskygget og forsigtigt fylde dem op med. Det er vigtigt, at denne farve matcher den eyeliner blyant, man brugte til at tegne brynet op med. Hvis du rammer lidt ved siden af brynet, så er det vigtigt, at du ikke bruger vand eller vatpinde og begynder at tvære farven ud. Brug i stedet lidt concealer til at dække og rette med.
 2. Nu skal du ramme øjet yderligere ind, det gør du ved at tage en mørk øjenskygge og lægge den under øjet langs vippelinjen. Det er vigtigt at denne farve ikke er alt for mørkt, da vi forsøger at skabe et naturligt sommerlook. Start udefra, hvor øjet slutter og slut hvor øjenvipperne slutter.
 3. Nu skal du lægge mascara på. Du skal starte med de nederste vipper og til sidst lægge på vipperne på øjenlåget.
 4. Ekstra vipper er ikke en nødvendighed i dette look, men vi har valgt at tage dem med alligevel. Du skal starte med at måle vipperne op, så de passer til målet på dit øje. Nu skal du lægge lim på vipperne og derefter påsætte dem med en pincet. Derved er det nemmest at styre præcis, hvor de skal sidde. Vipperne skal sidde helt tæt på vippelinjen, så der ikke er noget lufthul.
 5. Tag nu din flydende eyeliner og læg den oven på vippelinjen. Dette skal du gøre som en finish, for at det ser helt perfekt ud og for at dække eventuelt overskydende limklatter. Det er vigtigt, at din våde eyeliner går helt ind til øjenkrogen, for at det ser fuldendt ud.
 6. Nu tager du din concealer igen og lægger under øjet, for at du får et mere friskt look. Fade den ud ned til kindbenet.
 7. Tag nu din foundation, som er en tand lysere, end din normale hudfarve.
  Her er der brugt en pensel, for at få at komme helt ind i alle kroge. Se her hvor Foundation skal ligge i ansigtet:
  _LBF9443
 8. Nu skal du lysne områder op i ansigtet, for at give det mere dybde og liv. Her bruger du igen din concealer og lægger det i de områder, du kan se på billedet. (Den lyse er concealer og den mørke er Foundation). Lys forstørrer og mørk formindsker områder i ansigtet. Blend til sidst disse ud med din pensel og få en jævn overgang fra concealer til Foundation. Du kan eventuelt vælge, at lægge concealer på læberne, da det nogle gange kan forstørre dem lidt.
 9. Nu skal du finde en mørk pudder, som du skal lægge under kindbenet. Det vil give dig yderligere liv i ansigtet. Du kan ligeledes lægge denne på begge sider af næsen og på den måde, få næsen til at syne mere smal.
 10. Læg nu en blush på dine kindben og fremhæv dem yderligere. Det er med til at give kulør og liv i ansigtet.
 11. Nu skal du til at lægge farve på læberne. Du skal starte med, at tegne streg på læbekanten. Stregen skal være en tand mørkere end fyldfarven på dine læber. Hvis du rammer udenfor, skal du rette op med concealeren og dække det du har gjort forkert.
 12. Slut til sidst af med en lækker smuk sommerkulør på læberne og i dette tilfælde har vi afsluttet med en sød lipgloss som finish:
  _LBF9450

Se her det flotte resultat:

_LBF9463

 

Makeup pensler og blyanter