Micellar water har vundet indpas som den foretrukne makeupfjerner

Makeupfjerner Micellar

Franskmændene har længe brugt micellar water, som de kalder eau miceallaire på deres eget sprog, til at fjerne makeup med. Det er der også god grund til, for det er et produkt med mange fordele, men i løbet af de senere år har micellar water eller micellar vand på dansk vundet indpas herhjemme.

For mange er væsken den foretrukne måde at fjerne makeup på, og i takt med at populariteten er steget, er flere og flere producenter hoppet med på vognen og har lavet deres egen version.

Micellar findes i en række afskygninger af vand, og La Roche-Posay har lavet en gel ud af det. Uanset hvilken form det kommer i, er det micellar-delen, der er den vigtige. Det er nemlig dem, der er virkelig smarte til at rense huden.

Miceller tager skraldet

Miceller har lagt navn til produkterne oprindeligt, og de er stjernen i forestillingen. De bliver dannet af det stof, der vasker – det vaskeaktive stof – og når det kommer på huden, er det rigtig godt til at absorbere den makeup og det snavs, som har lagt sig der.

Det gør dem meget egnede som renseprodukt, fordi de er blide mod huden, men samtidig er de effektive mod de ting, man skal have renset væk.

Miceller kan både suge vand og fedt, og derfor får micellerne de fleste ting med, og i Danmark bliver micellar-produkter tit kaldt noget i stil med ”allround makeupfjerner” eller lignende. Det gør de, fordi de kan tage det meste, de støder på.

Som nævnt tidligere kan man få dem i mange variationer, og hvilken en der passer bedst, kommer meget an på smag og behag og selvfølgelig ens hud.

Alle de små variationer

Ansigtsrens

Man kan altså få micellar vand i mange variationer. Hvad enten man ønsker med duft eller uden – og selvfølgelig også hvilken duft – om der er bestemte aktive ingredienser, og takket være La Roche-Posay også om man vil have den som vand eller som gel.

Fælles for dem er, at der er 3 elementer, som udgør kernen i produktet. Det er vand, den vaskeaktive ingrediens og så er det fedtalkohol. Læg mærke til, at det er fedtalkohol, som også kaldes glykoler, og ikke almindelig alkohol, som kan tørre huden ud. Det gør fedtalkohol ikke.

Det er ikke et bestemt vaskeaktivt stof, der er brug for, og det samme gør sig gældende for fedtalkoholen. Så længe det er der, er det ikke vigtigt, præcis hvilket stof det er.

Ens hud kan godt reagere på forskellige ting, og derfor er det ikke helt sikkert, at din hud reagerer på samme måde, om du bruger den ene variant eller den anden. Det kan altså godt være en god ide at prøve lidt forskellige og så ellers være opmærksom på indholdsfortegnelsen på produkterne.

Selvom micellar vand generelt er meget mildt og kan bruges af så godt som alle, kan det være, at der eksempelvis er et bestemt rensestof, du ved, du reagerer uheldigt på. Så er det bare at navigere uden om den micellar vand, som indeholder det stof og finde et andet.