Mineral makeup vs traditionel makeup

Mineral makeup bliver stadig mere og mere populært i Danmark, fremfor de mere kendte makeupmærker, såsom Lancome og Biotherm mm. Men hvorfor bør man egentlig vælge mineralmakeup, og hvad er forskellen på de to slags? Hvorfor bør man eksempelvis vælge Youngblood i stedet for Rimmel, London?

Der er en stigning i udbredelsen af mineral makeup i Danmark, det gælder både i diverse materialister som hos frisørerne og kosmetologerne. Man oplever i Danmark en øget interesse for disse specielle produkter, som udelukkende indeholder mineraler. Det siges at disse er langt sundere end de ”originale” produkter, som vi har kendt i mange år, men hvad er egentlig forskellen på disse to?

Forskellen fra de traditionelle til mineralprodukterne

Generelt kan man sige, at traditionel makeup er lavet med en hovedbestanddel af ingrediensen talkum. Talkum er et fyldstof, som man til forveksling kan sammenligne med bagepulver. Ulempen ved denne ingrediens er, at den har så fine partikelstørrelser, at den kan lægge sig ned i porerne i huden. Når dette sker, så kan man risikere, at porerne stoppes til og huden derved ikke længere kan ånde og arbejde som den skal.

Når porerne tilstoppes, så vil det føles lidt som at have en maske på og der vil ligeledes opstå en kløe, da huden vil blive irriteret. Nogle mennesker vil opdage et udbrud af bumser og andre urenheder i huden. Det er muligt selv at finde ud af, om egne makeupprodukter indeholder talkum. På indholdslisten skal du kigge på ingredienslisten efter Talc. Jo højere oppe på listen den står, jo mere talkum er der i produktet.

I mineral makeup har man erstattet denne ingrediens med mica, som er en ingrediens, der består af forskellige blandinger af mineraler. Man kan sige, at det i bund og grund er meget fint knuste sten. Fordelen ved at anvende mica er, at den ikke lægger sig ned i porerne, men derimod oven på huden og man risikerer derved ikke, at porerne bliver tilstoppede og at huden ikke kan ånde.

Mange makeupprodukter er heldigvis blevet fri for farlige kemikalier, som kan være utrolig problematisk for vores hud. Der findes desværre dog stadig mange produkter som indeholder disse:

  • Parabener
  • Kunstige farvestoffer
  • Kunstige parfumestoffer

Mineral makeup har også en anden stor fordel. Mange af disse produkter indeholder nemlig titandimdioxid og zinkoxid, som begge er ingredienser, der er kendt som fysiske solfiltre. Det vil sige, at produkter, som indeholder disse ingredienser udgør en vis solbeskyttelse, samtidig med at den gør huden fin at se på.

Mange mineralprodukter indeholder ligeledes utrolig mange vitaminer, såsom A-, C- og E- Vitaminer, samt grøn te. Derudover beskytter mange af produkterne også for de miljømæssige påvirkninger, vi udsætter vores hud for hver dag. Det svinger dog meget, hvor meget de forskellige produkter indeholder og ligeledes hvor meget de enkelte beskytter.

Forkæl din hud med mineralmakeup

Man kan sige, at det generelt ikke er sundt at gå med makeup hver dag. Men hvis man tænker på de vitaminer og beskyttelses ingredienser, som produkterne indeholder, så behøver det ikke være helt så usundt som først antaget. Derfor kan man sagtens forkæle sin hud med mineral produkter, i stedet for at bruge de traditionelle produkter, som vi plejer.

Der findes mange mineral makeup produktmærker. Et velkendt mærke i Danmark er Youngblood. Under dette brand kan du finde utrolig mange produkter i alt fra foundation til lipgloss