Motion – Det er sundt at gå en tur

Hvordan bliver man sund? Det er et stort spørgsmål, og man kan finde uendelig mange svar. Ofte vil man få at vide, at man skal dyrke motion og spise sundt. Jeps, det er den rette vej til et sundt liv, men hvad nu hvis man ikke kan løbe eller ikke vil gå i fitness center? Hardcore træning, intervaller, løbetøj og andre smarte og nødvendige ting til din træning er måske overvurderet. For hvad er der egentlig i vejen med en rask gå tur?

Det er sundt at gå

Det faktisk ligeså effektivt at gå en tur som det er at løbe en tur. I hvert fald i forhold til at sænke sit blodtryk, undgå diabetes og mindske sit kolesteroltal. Motion holder hjertet i gang, og dermed sundt. Det betyder ikke, at man nødvendigvis skal være helt ekstremt aktiv og være helt vildt hardcore elite motionist. En gå tur i det fri i et rask tempo kan det samme som hvis du løber. Det hele handler nemlig om, at holde kroppen i gang, og hjertet sundt. Løber du opnår du hurtigere effekt på sundhedskontoen. Det drejer sig nemlig om den energi man forbrænder, og her er løberne hurtigst igen. Men det forhindre ingen i, ikke at dyrke motion bare fordi de ikke vil eller kan løbe. Så tager man bare en længere travetur, også opnår man det samme. Man skal presse sin krop lidt mere end man plejer, så gavner det og har betydning for sundheden og mængden af forbrændt energi. Op i tempo udfordre vejrtrækningen og hjerterytmen, så kommer til at føle varme i kroppen. Dertil betyder afstanden også noget. For hver kilometer man går, forbrænder man sin egen kropsvægt i kalorier. Går man 1 kilometer og vejer 70 kilo, så har man ca. forbrændt 70 kalorier.

Motion, gå en turHjertet

Hjertet skal holdes i gang. Det er skyld i vi lever, og derfor bør man gøre noget godt for hjertets – og din egen skyld. Hjertet bliver sundere, jo mere du holder det i gang. Det skyldes, at den indsats man lægger i sin gå tur, stimulere musklerne og kredsløbet. Det gør at både blodtrykket og kolesteroltallet falder, og hjertet bliver stærkere. Når hjertet bliver stærkere, kan det nemmere klare sig mod eventuelle sygdomme som f.eks. hjerte-kar-sygdomme. Mange blodpropper skyldes manglende eller for lidt motion, og derfor skal du gå en rask tur.

Hjernen

Hjernen har også godt af motion. Der er lavet forskning på, at hvis du går 10 kilometer om ugen, vil du få meget nemmere ved at huske forskellige ting, og hjernen vil holde sig skarp i mange år, hvis du fortsætter den gode rutine.

KroppenMotion,-gå-en-tur--intext_2

Kroppen vil også nyde godt af gå turene. Der skal ikke mange ture til, at man kan se på kroppen, at den bliver tonet. En gå tur i godt tempo kan forandre din krop. Du vil forbrænde fedt på både mave, lår og numse, men også opbygge muskler, som bliver stærkere og stærkere. Især benmusklerne vil kunne ses. Lårene blive mere faste og benene og ballerne vil få en hvis spændstighed. Hvis du laver denne øvelser imens du går, vil du opleve at din mave også bliver trænet. Ånd ind, mens du går fire skridt fremad og lad mavevæggen spile ud. Herefter trækker du den nederste del af mavevæggen ind mod ryggen, og du må ikke slippe luften ud. Hold maven inde de næste 6-10 skridt. Så må du slappe af i maven og puste ud. Gentag flere gange på din rute, og øg antallet af skridt når du synes det passer dig. Gør gå turen til en god vane. God fornøjelse og god tur.