Når sexlysten forsvinder, kan en psykolog måske hjælpe

Når sexlysten forsvinder

For de fleste par er den intime del af deres parforhold afgørende for, hvor godt de fungerer sammen. Derfor kan det også blive problematisk, hvis der bliver længere og længere mellem de gange, man har sex. Særligt hvis det skyldes, at det er den samme person, der er modvillig.

Det er en gammel kliché, at kvinderne siger, at de har ondt i hovedet for at undgå sex. Og selvom det i nogle tilfælde uden tvivl er en helt legitim årsag, kan det også i andre tilfælde bruges for at dække for et andet problem.

Hvis humøret er skidt eller lysten er forsvundet, kan det være nemt at sige, at man er fysisk utilpas for at slippe udenom. Men hvis det står på over en længere periode vil din partner nok begynde at sætte spørgsmålstegn ved rigtigheden af dit ubehag og begynde at spørge ind til, hvorfor I pludselig ikke kan være intime mere.

Det mentale kan blive en barriere

Det er ikke sikkert, at du altid selv ved, hvad der ligger til grund til din manglende lyst til at være sammen med din partner. I nogle tilfælde skyldes det måske, at der er ting i jeres forhold, der ikke fungere optimalt, og at den fysiske tiltrækning derfor så småt kan være forsvundet.

Der er dog også den mulighed, at det er nogle udefrakommende faktorer, der spiller ind. Måske er du et sted i livet, hvor du har svært ved at overskue fremtiden, eller hvor du måske har så travlt, at du har svært ved at slappe af i hovedet.

Symptomer som disse kan være tegn på, at der er nogle psykiske problemer på vej, eller at de måske allerede har vundet indtog. Hvis du over en længere periode oplever stress, kan det komme til at gå ud over humøret, hvilket i sidste ende kan gøre dig mere eller mindre samarbejdsvillig på flere punkter.

Få hjælp til dine problemer

Få hjælp af en psykolog

Hvis du står i en situation, hvor du har svært ved at tøjle dine følelser og måske endda også svært ved at tale sætte ord på dem, så kan det være, at du skal have professionel hjælp. Der er ingen tvivl om, at samtale kan hjælpe dig i perioder, hvor du har det svært. Næsten uanset hvem du taler med, kan det hjælpe dig at sætte ord på problemerne.

Hvis du ikke ved, hvem du skal tale med, så kan det en psykolog være den helt rette. Selvom det for visse mennesker er tabubelagt at gå til psykolog, så vil det uden tvivl være en hjælp for dig, der har mentale problemer. Psykologer er uddannet til at hjælpe dig sætte ord på dine følelser og kan på den måde hjælpe dig til at få lysten til din partner tilbage.

Psykologer findes overalt i landet og derfor burde det være nemt at finde en Psykolog i Århus, Odense, Skjern, Roskilde eller hvor end du bor. Så hvis du døjer med problemer, kan det være en mulighed for at få den hjælp, du behøver.