Ny løbestil dominerer i USA – vær med når den kommer til Danmark

Over hele verden kaster mennesker sig over den nye løbestil, som allerede dominerer i USA. Hvis du vil være med når denne nye løbestil rammer Danmark, så læs med her.

Den nye løbestil er så småt ved at indfinde sig blandt de danske trænere, som er begyndt at specialuddanne sig i den. Den første officielle træneruddannelse for løbestilen blev åbnet i 2011. Løbestilen hedder Pose Running og er helt unik.

Navnet Pose stammer fra ordet “at posere”, og det er netop, hvad denne nye løbestil handler om: At finde sin helt egen og unikke løbe-positur.

Find din egen løbe positur

Pose Running er særlig unik i udseendet af løbeteknikken. Kroppen skal falde en anelse forover, hvorfra den giver en vis fart i bevægelsen.  Knæene skal være let bøjede, således at de affjedre godt og at landingen sker på midtfoden lige under kroppens centrum.

Når man skal anvende denne unikke løbeteknik, handler det kort sagt om, at finde sin helt egen løbe-positur, dette gøres bedst og hurtigst ved denne måde at løbe på. Når man anvender tyngdekraften, som man gør når man læner sig forover, udnytter man kroppens fald bedst muligt.

Selvom man lander midt på foden, skal man altså ikke fokusere på landingen. I stedet skal man fokusere på optrækket af foden. Det handler om at løfte foden op i den korrekte retning mod ballen (den skal maximalt løftes til knæhøjde i sprint og i almindeligt løb få centimeter op fra jorden).

Udnyt tyngdekraften

Når man anvender denne specielle løbestil, handler det om, at udnytte tyngdekraften og derfra tage ved brug af den energi, der kommer derfra. Man læner sig altså langsomt fremad med kroppen – hvorefter man vil opdage, at man vil falde mod jorden.

Dette koster ikke energi, da man ganske enkelt anvender tyngdekraften til at drive dig fremad i løb, uden det reelt set koster dig kræfter.

Jo mere man hælder i kroppen, des hurtigere vil man opdage, at man løber. Det vil sige, at hvis du kun ønsker at jogge eller løbe normalt, så skal du ikke falde ligeså meget i graderne. Hvis du ønsker at løbe i sprint, falder du mere, og får derved mere fart på.

Overkroppen i Pose Running

I Pose Running løbestilen hælder du med kroppen for at få fart på i løbet. Faldet skal ske med hele kroppen. Det duer derfor ikke, at bøje i overkroppen for meget. Det vil gå ud over benenes mulighed for at bevæge sig.

Der skal faktisk være en lige linje ned fra baghovedet til skosålen, når du løber i denne løbestil. Dine arme skal holdes ud fra kroppen i 90 grader og svinge, så de følge benene. Det vil rigtigt nok kræve en stærk kropskerne at få den rette holdning i løb. Med gode styrkeøvelser kan man få den helt rette holdning til dette.

Kom godt i gang

Det kan ganske vist tage noget tid at lære denne nye løbestil, da det handler om at lade sig falde og derved ikke bremse faldet. Hvis du bremser faldet, så går hele idéen af løbestilen af. Du skal kunne kontrollere faldet og udnytte den kraft der skabes derved.

Typiske fejl man kan lave ved denne løbestil:

  • Lande på hælen
  • Lande med fødderne foran kroppen

Ved at lave disse fejl kommer man let til at bremse kraften. Skridtene skal helst være lige under kroppens center. Hvis man derimod lander midt på foden, vil man opdage, at man hurtigt glider frem på foden og udnytter derved energien fra faldet.

Hvis man vælger denne nye løbestil, så vil man bruge mindre energi på at løbe og samtidig træne muskulaturen i både krop og maveregionen, da man løber med armene strakte. Det er altså bare om at komme i gang med den nye løbestil. Held og lykke.