Ny trend: moderne opbevaringsløsninger

Denne artikel indeholder reklamelinks

Opbevaring moderne

I mange år har storbyerne været det sted, hvor vi danskere så de fleste muligheder – både når det kom til uddannelse og efterfølgende karriere. Den store tilflytning til byerne, har gjort boligpriserne skyhøje, og selvom eksperter siger, at der lige nu tegner sit et nyt mønster, så er der altså stadig flest indbyggere i de store byer.

Selvom boligpriserne er høje, har mange etableret sig i storbyen, hvilket gør det noget nært umuligt at skulle flytte derfra. I storbyerne er kvadratmeterpriserne højere, men antallet af kvadratmeter langt mindre, end hvad der er tilfældet i provinsen.

De få kvadratmeter tvinger os til at tænke i nye og kreative opbevaringsløsninger i takt med at vi får flere ting og børn kommer til. Der findes et hav af eksempler på forskellige opbevaringsløsninger, men der er især to der bruges flittigt af storbyboerne, og som gør det muligt for dem at bo på så få kvadratmeter.

Self-storage

Den første moderne form for opbevaring er self-storage. Begrebet er amerikansk, men har taget danskerne med storm. Herhjemme kalder vi det lagerhoteller, men der er altså en grund til at flere og flere er begyndt at bruge det mere moderne begreb for leje af depotrum.

Vi bruger nemlig depotrummene på en helt anden måde end hvad der har været tilfældet førhen. Tidligere lejede man primært depotrum i forbindelse med en flytning eller hvis man stod uden bolig i en kort periode. På den måde blev depotrummene altså blot brugt til som en midlertidig løsning i kortere tid.

Self storage

I dag lejer flere og flere depotrum på permanent basis. Vi bor småt og for at få plads til alle sine ejendele, vil man ofte opleve, at man har brug for et ekstra rum. Inde midt i storbyen er der ikke mulighed for at bygge til eller fylde skuret op med ting med tiden som mere kommer til.

Der er også sket en ændring i priser på depotrum. Konkurrencen på markedet er intensiveret, hvilket også har gjort det muligt for børnefamilier at leje depotrum permanent. Ofte vil man da, grundet denne konkurrence, opleve at priserne på depotrum generelt er billigere lidt uden for de store byer. Bor man for eksempel i Odense, kan det betale sig at leje et depotrum i Assens på Vestfyn lidt uden for byen – særligt hvis det skal være på permanent basis.

Det er dog naturligvis vigtigt, at man stadig har mulighed forholdsvis nemt at komme til og fra depotrummet, da det i dag ofte indeholder ejendele, som bliver brugt ved forskellige lejligheder.

Udnyt rummets højde

De nye behov for opbevaring i mindre boliger, har desuden tvunget danske boligejere til at tænke kreativt og i helt nye baner, end hvad der har været tilfældet førhen. Mens opbevaring førhen var placeret ved gulvet og i skabe, er man nu blevet nødt til at udnytte rummets højde.

Tunge skabe kan hurtigt få et rum til at virke endnu mindre end det er, og det kan man altså undgå hvis man løfter opbevaringsløsningerne op fra gulvet.

I køkkenet bruger mange muligheden for at hænge køkkenredskaber op, mens andre bruger tankegangen i stuen, hvor hylder hele oppe under loftet kan rumme både kasser, bøger og andet opbevaring.