Ønsker du en spiselig have? Du kan nå det endnu!

saadan faar du en spiselig haveVi har længe ventet på foråret, og nu hvor det endelig er kommet har det næsten taget sommeren med. Det er helt fantastisk, for det er ikke kun naturen der tager positivt imod solen, varmen og de andre skønne ting som foråret tager med sig. Vi mennesker vågner op, ser lyset, får mere energi og overskud. Føler du også mere overskud i dette vejr?

Naturen vokser men overskuddet og humøret vokser også. Det kan ses på vores følelser, da rigtig mange bliver forelsket i denne tid. Naturen viser også sit sande jeg, hvor ukrudt, blomster, buske og træer springer ud. Det betyder at havearbejde kommer til fylde en stor del af foråret, så der skal plantes, luges og fjernes.

I denne artikel ser vi på, hvordan du kan sikre dig, at få en spiselig have allerede denne sommer, og hvad din kompostbunke kan bruges til.

I jorden med det, før det springer ud

saadan planter du haven med spiselig groentEr du ved at være sommerklar? Det er naturen, og derfor skal haven klargøres. Der skal fjernes gamle planter som ikke har kunnet tåle den lange kolde vinter, luges i alle bede og plantes nye planter. Det er et stort arbejde, men hvor er det skønt, når vejret og naturen springer frem fra sit skjul.

De nye planter skal i jorden – køber du nogle som allerede er i blomst betyder det ikke så meget, men køber du nogle som endnu ikke blomster eller frø, som skal have lov til at spire, så er tiden ved at løbe fra dig. Der skal plantes, og gerne i jord fra din kompostbunke. Kompost er effektivt og på den måde, ved du også hvilket jord dine blomster, grønsager eller buske bliver plantet i.

Din kompostbunke eller beholder indeholder en masse gode sager, som du selv har smidt i. Dit affald er med tiden blevet til en kraftig og god plantejord, som indeholder en fantastisk nærring. Brug din kompost til at så eller plante dine afgrøder i – gerne de som du skal spise af henover sommeren, altså køkkenhaven eller jordbærbedet.

En skøn spiselig have

her er svaret paa den gode hoestDer er intet som at gå på rov i haven. Derfor skal du have plantet de sidste afgrøder, og du behøver ikke længere være bange for nattefrosten. Foråret er for alvor i gang, og sommeren er på vej. Varmegraderne stiger og inden længe kan du plukke bær, grave kartofler op og nyde en god middag fra egen have.

Selvforsyning eller delvist giver en hvis glæde, og det arbejde du har lagt i, at passe og pleje din have og dine afgrøder kan virkelig smages i maden. Måske virker det ret uoverskueligt, at få haven til at se pæn og ordentlig ud igen, men hvis du ikke selv kan klare opgaven er der andre der kan.

Man kan betale sig fra mange ting, men glæden ved at spise dine egene afgrøder sætter prikken over i’et. Hvis ikke du selv kan finde overskud til havearbejdet, så kan en havemand sikkert hjælpe dig.

Nyd foråret og nyd din have.