Overlevelseskit til din næste festivaltur

I takt med at skolernes sommerferie landet over er begyndt, åbner forskellige festivaller for de mange unge mennesker. Flere festivaller er allerede vel overståede. Og der er flere festivaller i kikkerten, inden sommeren er forbi. Men hvad er det absolutte nødvendige at have med på sådan en tur?

Utrolig mange unge danskere besøger de mange festivalspladser rundt omkring i Danmark. Det betyder liv og glade dage for rigtig mange mennesker. Nogle har prøvet det mange gange før og er garvede gæster, mens andre måske er nybegyndere. Her er en god guide til dig, som er forholdsvis nybegynder. Er du klar over, hvad du absolut ikke bør glemme på en sådan sommertur?

Overlevelse på en festival er muligt

Det er ikke alle festivals pladser, som har lige toilet og badeforhold. Det er dog de fleste mennesker, som i forvejen er forberedt på dette. Men til disse mennesker, som ikke helt er klar over, hvad de går ind til, så er der nogle gode tips til, hvad du kan medbringe, for at komme sundere igennem en festival. Det handler til dels om hygiejnen, men også beskyttelse mod diverse faktorer, som kan angribe ude fra, mens vi har det sjovest.

Cleansing wipes

Det er et must at medbringe vådservietter. Det gælder både morgen middag og aften. Det er ikke på alle festivals pladser, at der er gode toiletfaciliteter og mange gange er de så beskidte, at du bliver mere beskidt af at vaske hænder. Derfor er det et must med et par vådservietter. Pak hellere en ekstra pakke med, hvis du skulle løbe tør.

Solcreme

Hvis man er rigtig heldig med vejret på sin festivals tur, så er det en vidunderlig ting, at have medbragt en solcreme. Man ved aldrig, hvor hårdt solen bager ned fra en skyfri himmel. Det kan være ulideligt at gå rundt på en bagende plads med solbrændte kinder og næse.

Tørshampoo

Hvis ikke festivalspladsen har gode badefaciliteter, så er det et under at have medbragt en god tørshampoo. Men en sådan shampoo er det muligt, at komme af med fedtet hår, trods man ingen vand har til at vaske sig. Med en kombination af dette og vådservietterne kan man komme langt og det er lige før, at man kan kalde dette for et overlevelseskit.

Læbebalm

Når solen rigtigt bager, er det de færreste der tænker på, at beskytte læberne. Med en god og naturlig læbebalm eller en læbepomade, kan du undgå sprukne læber og irriterende sår omkring læberne.

Neglelak

Når man bevæger sig rundt på en festival er det nærmest umuligt, at undgå at få skidt under neglene. Hvis man skal gøre dem rene, kan man nærmest ikke lave andet. Derfor er det en god idé at have en neglelak på og en ekstra med, så man kan skjule de sorte negle. På den måde er det muligt, at se pæn og anstændig ud, selvom du godt selv ved, at du er møg beskidt.

Ha’ det sjovt men beskyt dig selv

Alle mennesker har måske opdaget, at når de har det sjovt, så er det svært at tænke fornuftige tanker. Man bør især på en festival være opmærksom på, at passe på sig selv og beskytte sin krop og sine egne genstande. Man er i højeste grad udsat for bakterier på en festivals plads og man kan mange gange ende med at komme hjem med en rigtig slem sygdom, hvis ikke man tager højde for dette.