På med flere farver

Sort, sort og sort. Mange elsker sort tøj, og det fylder i hvert fald 80 % af deres klædeskab. Sort tøj er vildt fedt, og kan bruges altid – over alt. Og det er slet ikke så mærkeligt, at netop sort tøj bliver valgt frem for farvet tøj. Sort er nemlig en farve, som udtrykker mange ting.

Den sorte farve viser både det onde, skræmmende, deprimerende og er negativ f.eks. ”the black list”. Derudover symbolisere sort også elegance, klasse og rigdom f.eks. jakkesæt og kjoler.

Mange foretrækker sort tøj, fordi det slanker, kan bruges hele tiden og gør en sexet. Der er noget hemmelighedsfuldt bag den sorte facade. Den fremhæver dit ydre, men skjuler dit indre.

Elsker vi mon sort så meget, at vi helt har glemt alle andre farver? Hvorfor undgår vi farver, når vi køber tøj og tænker på mode?

Mode,-På-med-flere-farver--intext_1Pynt vinteren med farver og print

Sort er en fed farve og kan bruges i mange forskellige sammenhænge, men kan det hele ikke også blive lidt for sort? Vi skal ikke være bange for, at bruge flere farver i vores tøjstile, og slet ikke om vinteren, hvor alt kan være trist og grå.

Mange danskere er for tilbageholdende når det kommer til farvet tøj. Især om vinteren køber vi- og går ikke i så meget farvet tøj, som i forår- og sommerperioden. Mange mener, at farver får dem til at se blege ud om vinteren, og ja, så er sort jo bare et hit.

Det oser dog ikke af forstand, når nogle mener, at farver gør dem blege, for det er lige præcis det modsatte der sker. Farver giver varme og glød til ansigtet, også selvom der står vinter på kalenderen. Tricket er, at finde de farver som matcher din hudtone, hår- og øjenfarve bedst. Ingen mennesker er ens, og derfor skal du selv kaste dig ud i, og prøve farvet tøj. På den måde finder du ud af, hvilke farver der passer bedst til dig.

Inspiration fra Sydeuropa

Danskerne er generelt ikke ret gode til farvet tøj, men det gælder også resten af Skandinavien. Vi kunne virkelig godt lære noget af sydeuropæerne, hvis holdning og stile er præget af mange friske farver, og har en optimistisk tankegang, som deres tøj og stile glædeligt udtrykker.

Mode,-På-med-flere-farver--intext_2Guide til flere farver

Skandinaverne har tendens til, at gemme sig bag deres tøj, for at skjule deres indre.  Det vil vi gerne have lavet lidt om på. Ingen siger, at vi skal tilbage til hippietiden, men især i vintertiden kunne vi godt gøre brug af lidt flere farver.

Først skal du undgå for meget sort omkring dit ansigt. Især hvis du ofte har mørke render under øjnene og en mat hud. Så er sort ikke så godt for dig, da det vil tiltrække opmærksomhed til dit ansigt, og flere vil se de mørke render og din matte hud. Du kan f.eks. lade være med at købe et sort halstørklæde og en sort hue.

Herefter skal du kunne sætte farverne rigtig sammen, så du netop ikke kommer til at ligne en hippie. Den sorte farve komme f.eks. til at se kedelig ud, hvis du sætter den sammen med meget lyse- eller meget stærke farver.

De lyse farver fremhæver dig, og du skal kun bruge dem, hvis du kan tåle at blive set. Skinnende stof vil der også blive lagt særligt mærke til.

Pas på med at give den lidt for meget gas med farverne. Det kan hurtigt blive for meget pang, og der skal være styr på de forskellige kontraster. Der må ikke være for meget farve forskel på top og bund, for så vil det ligne, at du er blevet skåret midt over, og man kommer nemt til at se både former og figur.

Det kan også være en idé, at få farvet håret, så du får mere glød i ansigtet. Er du i tvivl om farver og gløder, så kan du kontakte en frisør, som helt sikkert kan hjælpe dig med dette problem.