Pandekager er den nye superfood

Denne artikel indeholder reklamelinks

Superfood er et øgenavn for raw food, som gør din hverdagskost til en sundere levevej. Med pandekager, som indeholder superfood, kan du gøre det til en leg at leve sundt.

Efter  mange års undersøgelser har man fundet frem til, hvilke madvarer, som påvirker kroppen positivt. Her har man blandt andet fundet madvarer, som indeholder mange mineraler og vitaminer, som nu går under navnet superfood. Med andre ord kan man sige, de sunde råvarer.

Disse råvarer skiller sig ud, ved at indeholde enorme mængder af nyttestoffer, som hjælper kroppen med at være i balance og holder derfor sygdomme væk.

Superfood er et begreb, som netop er kommet til Danmark, men man forventer at forskning og information vil komme væltende ind over Danmark i løbet af de nærmeste år.

Hvordan anvender jeg superfood?

Man kan sagtens anvende superfood i mange forskellige sammenhæng og i forskellige madretter. En rigtig god idé er at tilsætte superfood i de opskifter, som vi allerede godt kan lide. Herved gør vi det nemmere, at indtage de sunde råvarer. Når man er blevet bedre til at anvende disse, kan man for alvor begynde at eksperimenterer  med dem.

Pandekager er noget, de fleste danskere elsker. Især har man benyttet sig af at anvende superfood i pandekager i USA. Her har dette måltid fået stor succes, så hvorfor skulle det ikke også få det i Danmark.

Liste over superfood der er godt i pandekager

  • Avocado

Avocado giver hjertet flere sunde og enkle umættede fedtstoffer, kostfibre, vitamin E, folinsyre og kalium end nogen anden frugt i verden. Derfor er denne super lækker at spise. Mange oplever en hvis sødme i frugtkødet, som går godt i spænd med nødder og pandekagen.

  • Blåbær

Blåbær er ikke kun fyldt med antioxidanter, som gør huden ungdommelig. Disse antioxidanter giver ligeledes en god virkning mod stress og smager skønt i desserter.

  • Broccoli

Ønsker man en pandekage, som ikke er til dessert, så kan man med fordel tilsætte små stykker af broccoli i dejen inden den kommes på panden.

Broccoli er i den høje ende af superfood og er derfor særlig god at anvende. Den skaber enzymer, som ødelægger kræftfremkaldende stoffer, som man kan ske at have indtaget. Derudover indeholder den mange fibre, som er sunde for at holde maven i en god balance.

  • Græskar og squash er to frugter, som begge er søde i smagen. Disse vil gå godt i både madpandekager og dessertpandekager.

De er fyldt med beta-caroten og har desuden den største kilde til alfa-caroten, som er en kræfthæmmer, der potentient er mere effektiv end beta-caroten. Græskar indeholder også vitamin B5, C, E, kalium, calcium og fibre. Frøene er mindst lige så vigtige, da de indeholder zink, essentielle fedtsyrer og er en stor og vigtig kilde til vegetabilske proteiner.

 

Bliv sund med de rigtige råvare

Det kan sagtens lade sig gøre, at leve sundt uden at det behøver at bestå af kedelige måltider. Man behøver ikke undvære de gode råvare, som eksempelvis æg og mælk, men derimod supplere med nogle superfood råvarer, som vil give din krop en masse vitaminer og mineraler, som den med sikkerhed vil nyde godt af.