Pas og plej dine sko uanset, hvad de har kostet

Denne artikel indeholder reklamelinks

Hver eneste sæson kræver nye modeinvesteringer og det betyder for rigtig mange danskere, at de endnu engang skal ud og bruge en masse penge. For at kunne få råd til de fleste ønsker, kan det være en nødvendighed, at købe nogle af de lidt mere billige ting. Blot fordi det er billigt, behøver det ikke betyde, at det ikke holder længe.

Der findes mange gode råd til, hvordan du kan forlænge levetiden på de forskellige shopping-investeringer, som eksempelvis med sko. Her har vi samlet en god liste over, hvad du selv kan gøre, for at passe bedst muligt på dine nyindkøbte sko. Det gælder alle materialer om det så er læder, ruskind eller nylon.

Sko i mange størrelser

Der findes rigtig mange forskellige former og størrelser af sko og det er ikke den helt samme måde, de alle skal behandles på. Alle mennesker ved, at hvis de ønsker længst mulig levetid på sko, så kræver det lidt kærlighed. Men kærligheden er bestemt ikke ens på en stillet og en sneakers.

Stilletter

Paul Green stillet skoDe mest forekommende skader ved stilletter er på selve hælen, da den ofte er meget tynd og derfor har nemt ved at blive skadet på mange forskellige måder.

Uanset hvilken prisklasse din stillet er i, så er det en rigtig god investering, at få denne hæl forsålet. Det samme gælder for den stillet, hvis sål er lavet af plastic. Det kan nemlig være en rigtig god idé, at gå til en skomager, for at få den lavet om til gummi, da det mange gange er langt mere holdbart og ikke vil blive slidt ned i samme hastighed.

Det er ligeledes vigtigt at huske, at skifte sålerne på stilletterne jævnligt. Man skal huske at holde øje med, om de er ved at være slidt ned og hvis det er tilfældet, så er det bare om at få dem skiftet hurtigst muligt. En god tommelfingerregel er, at du aldrig skal kunne se sømmet gennem sålen.

Til sidst er der et godt tip til flossede læderhæle. Her er det mange gange muligt, at rede disse med bagsiden af en ske og lidt læder- og gummilim.

Ruskind

Paul Green stillet skoHvis du engang i dit liv har haft et par sko i ruskind, så er du måske allerede opmærksom på, at det er et meget sart materiale.

Derfor er det enormt vigtigt, at huske at imprægnere disse sko jævnligt og mindst tre gange inden brug første gang.

Du skal her anvende en særlig ruskind-spray. Derudover er det en god idé, at investere i en særlig ruskindbørste, som nemt kan fjerne eventuelle pletter på skoene.

Det er en god idé, at give dine ruskindsko et dampbad jævnligt. Det kan du eventuelt gøre ved at holde dem ind over en gryde med meget varmt vand i et par minutter. Dette dampbad vil kunne give skoene helt nyt liv.

Læder

Gissele læder skoDet er meget vigtigt at huske at tørre et par lædersko af med en våd klud efter, hver gang de har været brugt. Selvom de måske ikke ser særligt beskidte ud, kan der gemme sig rigtig meget snavs derpå.

Hvis du gennem vinteren oplever hvide plamager efter salt og sjap på vejene, så kan det nemt fjernes med lidt mælk og en våd klud.

Det er vigtigt at huske at lade et par lædersko holde en fridag en gang imellem, så læderet på den måde kan ånde og på den måde holde sin form.

Derudover skal du altid opbevare disse slags sko i bokse, skotøjsæsker eller stofposer. Det er en god idé, at tilsætte lidt duftkugler for at få dem helt lækre igen.

Sneakers

Adidas sneakersDe bedste midler du kan bruge til at rengøre et par sneakers med er en blød tandbørste, vand og sæbe. Grunden til dette er, at det vil skåne nylon, som er det materiale, dine sneakers ofte er lavet af.

Du kan også nemt opfriske dine snørebånd, ved at lægge dem i blød i en balje med vand og almindelig sæbe. Hvis dine snørebånd er hvide, kan du eventuelt tilføje lidt blegemiddel, for igen at få dem til at skinne som nye. Det er altså ikke altid en nødvendighed at købe et par nye snørebånd.

Hvis du oplever, at dine sneakers lugter og har mistanke om, at de indeholder mange bakterier, så kan det være en god idé, at lægge dem i fryseren natten over. Frosten vil i mange tilfælde kunne dræbe de værste bakterier og dermed mindske den forfærdelige lugt.

Tænk kreativt og lad være med at smide ud

Det er altså ikke altid en nødvendighed, at investere i nye sko, bare fordi dine gamle ser lidt slidte og brugte ud. Det kan måske finde dit indre shoppegen frem, men det kan være ligeså godt, at genopfriske de nye. Det er altid godt at passe på de varer man allerede har i garderoben især, hvis det er noget, man er rigtig glad for.

Prøv derfor nogle at disse tip til, hvordan du kan holde dine sko ved lige og på den måde forlænge levetiden på dem. Billige sko kan mange gange leve ligeså længe som de sko, der befinder sig i den dyrere prisklasse. Det handler blot om, at passe på sine ting og huske at holde dem ved lige.

Hvis man gentagende gange går ud og køber nye sko, hver gang de gamle ser lidt for slidte ud, så har man i sidste ende intet sparet ved at købe de billigere. De fleste danskere investerer ikke i dyre sko, da de ofte tænker, at de alligevel er gået i stykker efter den første bytur. Måske vil disse tips hjælpe dig og dine sko til en længere levetid.