Pas på din krop når du er gravid – undgå parfume-parabener og andre farlige stoffer

Denne artikel indeholder reklamelinks

Når et lille menneske skabes, er der mange kvinder, der tager særlig højde for, hvad de udsætter deres krop for. Det er en ganske god tanke, dog behøver man ikke sætte livet i stå, bare fordi der er familie forøgelse. Det er andre løsninger, som er langt bedre.

Mange kvinder er særligt opmærksomme på, hvad de udsætter deres krop for under en graviditet. Det gælder eksempelvis at farve hår, at bruge nogle specielle shampoo, at spise det rigtige, eller at gå uden make-up. Alt dette er en ganske god tanke, da det handler om, at beskytte barnet for allergi og andre sygdomme. Men nu er dette ikke længere nødvendigt.

Nyere tider giver mere glæde under graviditet

Forskere og produktudviklere er i dag blevet så dygtige, at de har udviklet mange produkter uden gift, som virker lige så godt som de stoffer med parabener og andre skadelige stoffer.

Det kan være en jungle for en gravid kvinde, at skulle guide sig selv i gennem, hvilke produkter hun må anvende, og hvilke hun bør holde sig fra. Derfor kan man med fordel gå ind på Miljøstyrelsens hjemmeside, hvor man kan se hvilke parabener, som man absolut bør holde sig fra, og hvilke man sagtens stadig kan anvende.

Det er ikke alle parabener, som er skadelige for kroppen.

Resistent under graviditet

Der er stadig diskussion om, hvor vidt det er sundt at holde alle skadelige stoffer væk fra moderen under graviditeten. Nogle forskere mener, at barnet bliver mere modtagelig over for overfølsomhed og allergi, hvis barnet slet ikke har mærket nogle former for parabener eller farligere stoffer mens barnet har været i maven.

Dermed sagt, at forskerne mener, at barnet kan udvikle resistens under graviditeten for nogle typer af allergier, hvis barnet får stofferne i små mængder. Præcis hvad der er korrekt, kan endnu være svært, at sige og derfor bør det være op til den enkelte gravide, hvilket valg de tager.

Hvad bør man som gravid gøre?

Der findes mange råd og vejledning om, hvilken vej den gravide bør gå. Det kan være et svært valg, at vælge om man bør holde sig helt fra produkter med kemiske stoffer i, eller om man godt kan lade barnet tåle en smule og dermed håbe på, at barnet på den måde kan blive resistent over for nogle allergier.

Hvis man vælger den sidste løsning, er der mange gode muligheder. Der findes nemlig utrolig mange produkter, eksempelvis inden for kosmetik verdenen, hvor man kan finde produkter uden parabener og parfume, som er lavet i 100 % naturlige materialer, hvilket ikke skader kroppen. En rigtig populært make-up mærke herunder er Youngblood, som er særligt udbredt blandt kosmetologer og frisører.

Produkter af mærket Youngblood har en helt særlig kvalitet, som siges også at kunne dække ar efter operationer. Bedst af alt, så er alle produkterne lavet i 100 % naturlige materialer og indeholder ingen parabener, lanolin eller parfume, som også kan være særligt allergi fremkaldende både for moderen og for barnet under en graviditet.