Pejse uden skorsten: Moderne alternativer til varme og hygge

Vil du gerne have en pejs, som ikke kræver en skorsten? Vi giver dig et overblik over de forskellige typer pejse til moderne hjem.
Moderne pejs uden skorsten

Traditionelle pejse og brændeovne er hyggelige varmekilder, som med fordel kan bruges til at opvarme sommerhuset eller til at øge temperaturen i boligen i vintermånederne. Begge varmeløsninger kræver dog en skorsten for at kunne fungere optimalt og for at undgå røg i hjemmet.

En skorsten er dog ikke altid mulig at installere eller særlig praktisk for den sags skyld, da installationen kan være et omfattende arbejde. Heldigvis findes der en række stilfulde og effektive alternativer, som ikke kræver en skorsten, og som passer perfekt ind i den moderne bolig.

Herunder giver vi dig et overblik over de forskellige pejse du kan installere, som ikke kræver en skorsten. Vi giver dig desuden en række tips til, hvordan du kan integrere disse varmeløsninger i dit hjem for at tilføje stil, varme og hygge.

3 typer pejse som ikke kræver skorsten

Vi har her beskrevet de tre typer af pejse, som du kan installere i dit hjem, uden at du også behøver at installere en skorsten. De tre typer af pejse er: Gaspejse, biopejse og elpejse.

Der findes også en fjerde type pejs, hybridpejse, som heller ikke kræver en skorsten. Men da denne type pejs ikke afgiver nogen varme og kun giver et flot flammebillede, har vi ikke taget den med i listen.

Gaspejse

Gaspejse er pejse, som bruger naturgas eller flaskegas som brændsel. Denne type pejs er meget energieffektiv og nem at anvende, da du blot skal trykke på en knap for at tænde den. Gaspejse afgiver desuden en god varme, og den kan derfor med fordel bruges som primær varmekilde i boligen. Selvom gaspejse ikke kræver en skorsten, kræver de dog ventilation.

Der findes flere forskellige typer af gaspejse, herunder fritstående gaspejse, front gaspejse, 2-sidet gaspejse, 3-sidet gaspejse, tunnel gaspejse og fritstående gaspejse. De mange forskellige typer gaspejse gør det muligt at placere og bruge dem i indretningen på forskellige måder.

Gaspejse fås i stilarter fra traditionelle til moderne, og passer derfor ind i de fleste hjem.

Biopejse

Biopejse bruger bioethanol som brændsel, der er en alkohol, som brænder renere end mange andre brændstoffer, og som ikke afgiver sod eller røg. Biopejse er derfor også den mest miljøvenlige af alle tre typer pejse. Hvis du gerne vil have en pejs, der giver god varme, hygge og flotte flammer, skal du vælge denne type. Vær dog opmærksom på at biopejse ikke afgiver ligeså meget varme som en gaspejs, og derfor ikke kan bruges som primær varmekilde.

Biopejse findes også i forskellige typer, herunder fritstående biopejse, bordbiopejse, indbyggede biopejse og tunnel biopejse. Vælger du en fritstående biopejs eller bordbiopejs, er den flytbar, så du kan placere den, hvor du ønsker.

Med en biopejs får du en pejs i et enkelt og elegant design, der passer godt ind i et moderne hjem.

Elpejse

Elpejse eller elektriske pejse bruger strøm og innovativ teknologi til at skabe et flot flammebillede, der fremstår realistisk. Da flammerne ikke er ægte, afgiver elpejse ikke lige så meget varme som en brændeovn eller gaspejs. De kan dog skabe en hyggelig atmosfære og give dig illusionen af en ægte pejs i boligen.

Da en elpejs kører på strøm og ikke bruger brændsel, har den en mindre CO2-udledning end traditionelle pejse, og afgiver hverken røg eller andre skadelige partikler.

Elpejse fås både som væghængt, indbygget med 1, 2 eller 3 sider og som indsats. Med en elpejs har du mange forskellige designmuligheder, så du kan passe den ind i dit hjem, uanset om du ønsker en klassisk eller moderne stil.

Sådan integrerer du din nye pejs i dit hjem

Både gaspejse, biopejse og elektriske pejse er gode pejseløsninger, der ikke kræver en skorsten, og som giver dig mulighed for at skabe en varm og indbydende atmosfære i dit hjem. Uanset hvilken af de tre typer pejse du vælger, får du en pejs med et flot flammebillede og et stilfuldt design, der passer perfekt ind i de fleste hjem.

Er du i tvivl om, hvilken type pejs du skal vælge, kan det være en god idé at overveje, hvor pejsen skal placeres i boligen, hvilken stil du ønsker, og hvad dit varmebehov er. Alle tre typer af pejse kommer i en bred vifte af designs og stilarter. Vælg derfor en pejs, der komplementerer dit hjem og din personlige smag, og som samtidig passer ind i boligens størrelse.

Tænk også over design, farver og materialer, når du skal vælge din pejs, så du kan skabe lige præcis det udtryk du ønsker. Du kan derudover bruge belysning, tekstiler og dekorative elementer til at skabe en indbydende og hyggelig atmosfære omkring din pejs, så du får integreret pejsen i dit hjem.