Planlæg din drømme ferie

Denne artikel indeholder reklamelinks

Den danske sommersol er ikke altid til at regne med, og det har stor betydning for mange rejseselskaber, som tjener kassen på, at danskerne rejser syd på til sydens varme sol. Netop nu skal du planlægge din ferie, hvis ikke allerede du har gjort det.

Det er altid en god idé at være i god tid, især gælder det, hvis man gerne vil have noget ud af sin ferie. Det betyder ikke, at man nødvendigvis skal bestille flybilletterne i god tid, men at planlægge hvilken destination er vigtigt og relevant for, hvad du bør medbringe i din kuffert.

Ligeledes kan god planlægning holde stress og andre irriterende situationer væk fra din ellers positive ferie. Planlægning er altså nøgleordet for en god og spændende ferie med sjov og masser af energi, hvad end du skal tilbringe den med din familie, eller med dine venner, veninder og kammerater.

Meld ferie på din arbejdsplads

Det første du bør gøre, er at melde ud på din arbejdsplads, hvornår du ønsker ferie. Er du familie mor, eller skal du ud og rejse med veninderne eller vennerne, så er det rimelig relevant, at i kan få ferie på samme tid. Det kan være en god idé at ønske ferie i god tid, da der også er nogle bestemte uger i sommerferien, som er særligt populære. Jo før du bestiller fri, jo større chance har du for, at få dit ønske opfyldt.

Husk ligeledes, at det er en god idé, at lægge to ugers ferie i streg. På den måde mindsker du sandsynligheden for at få stress, og du har mulighed for, at komme hjem og slappe lidt af, inden du igen skal vende snuden mod arbejdspladsen igen. Nogle ferie kan man godt have behov for lige at fordøje oplevelserne, før man igen er frisk og energifyldt i hovedet og kroppen igen.

Styr på dele børnene

Hvis du er fraskilt er dette punkt det andet vigtigste, du skal sørge for at få styr på. Det kan skabe splid, at stå med disse ting i sidste øjeblik. Hvem skal have børnene hvornår og hvordan får i sammen jeres sommerferier til at kompensere, så i begge kan nyde børnene, når i har jeres ferie.

Man kan med stor fordel snakke om dette punkt allerede et år forinden, så man er sikker på at begge kan få deres ønsker opfyldte. Husk at det handler om at glæde børnene og ikke at skabe splid mellem hinanden. Børnene ønsker i fleste tilfælde, at være sammen med både mor og far i deres sommerferie.

Store og små ønsker

Når man skal ud og rejse flere sammen, kan der være flere meninger om, hvilke ønsker, man har med den kommende ferie. Uanset rejsemålet handler det om, at snakke sammen om at få alle eller i hvert fald de fleste ønsker opfyldt.

Lav eventuelt en liste hver over jeres ønsker. Derefter kan i bytte lister, og derved se hvilke ønsker, i hver især har. Nu kan i eksempelvis krydse af, hvilke ønsker i på hinandens lister helst kunne tænke jer at besøge. Det er en god mulighed, at finde et godt og roligt kompromis.