Planter bidrager med liv til din bolig, men hvad gør de ellers godt for?

Denne artikel indeholder reklamelinks

bring natur ind i indretningenIndretningen er fyldt med spændende forandringer, udviklinger og trends. Sådan er det med næsten alt ting i dag – der skal udvikles og fornyes hele tiden. Det skyldes selvfølgelig tidens trends og ikke mindst produktionen og muligheden for at sælge, producere og udvikle på alt.

De seneste år har den nordiske stil præget mange hjem, og her inddrages naturen. Disse tendenser fortsætter i år, hvor indretningen stadig handler om miljøbevidsthed og naturen vil stadig være en del af indretningen.

Det er især naturmaterialerne vi er vilde med, og sten, træ og planter giver hjemmet et dejligt og naturligt look. Det er en smule råt, men giver også en hvis ro til den øvrige del af indretningen. Naturen farver skaber ro, og de passer ind i alle hjem – og det er ikke nødvendigt, at lave alting om, for at få naturen integreret i indretningen.

I denne artikel sætter vi fokus på planter og deres effekter. Er det godt med grønne planter i hjemmet, og kan de bidrage med mere end liv og de naturlige nuancer?

Planter i din indretning

Planter er levende ligesom vi er. De er har brug for næring i form af vand, og de fleste også sollys. Men planter har mange andre funktioner, og faktisk kan de hjælpe dig.

Har du problemer med indeklimaet, skal du anskaffe dig nogle planter. Planter har den fantastiske egenskab, at de kan omdanne vores udåndingslufte heriblandt CO2 til ilt. Det vil sige, at planterne kan rense luften for CO2-holdig luft til ren ilt. En egenskab, der er virkelig godt for dit indeklima.

Det er især om vinteren, at planterne gavner dit hjem. I vintermånederne er luften meget tør, hvilket planterne kan modvirke. Planter producere bl.a. ilt og kan dermed sikre en højere luftfugtighed.

Planternes mange fordele indendørs

Hvilke fordele giver planterDer er forskel på planter, og det er derfor ikke alle, der er lige gode til dette formål. Visse planter er rigtig gode til, at rense luften for forurenede luftpartikler. Planter der har en høj fotosyntese, som også får lys nok, er de planter der bedst kan omsætte CO2-holdig luft til ren ilt og vand.

Planter der har en høj fotosyntese kan ved hjælp af solens energi omdanne rummets CO2-holdige lufte til ilt og organiske forbindelser, som derved gør luften renere og bedre.

Søger du efter en bedre trivsel, er det planter du skal have flere af. I et miljø med mange planter, vil du få færre sygedage, mindre hovedpine, en øget produktivitet og generelt en bedre trivsel. Ud over en forbedret trivsel, kan planterne også hjælpe dig med at holde dit hjem rent. De er gode til at suge støvpartikler til sig, idet de igennem statisk elektricitet suger og sørger for, at støvet bliver på bladenes partikler.

Hvilke planter skal du vælge?

Det er godt at have planter i alle rum, dog er det vigtigt at de får både vand og lys nok der hvor de står. Derfor er et værelse uden vinduer ikke egnet til planter.

Hvert et rum har en funktion. Find derfor en plante, der passer til rummets funktion – lys og temperatur. I soveværelset bør du undgå planter der har brug for varme, og som ikke dufter for meget.

Spørg dig til råds der hvor du køber dine planter, så du får nogle der passer til din indretning.

Indeklima har brug for mere end planter

frisk luft og sundt indeklimaPlanterne i dit hjem, kan ikke alene sørge for, at du har et godt indeklima. Du skal selv gøre en indsats, men planterne hjælper dig.

For at have et velfungerende indeklima, skal der luftes regelmæssigt ud – gerne et par gange om dagen med gennemtræk. Rengøring skal prioriteres højt, så alt støv og snavs bliver fjernet. Rengøring er meget vigtigt, da der kan sætte sig farlige partikler i det ”gamle” støv. Støvet hvirvler rundt i hele huset, og når vi er hjemme og går rundt bliver det endnu værre.

Har du problemer med dit indeklima, kan det være en god idé, at investere i en varmepumpe, med et luft til luft system. Sådan en pumpe kan sikre at der hele tiden kommer nyt og frisk luft ind i din bolig.

Derudover skal du selvfølgelig følge de ovenstående råd. Er dit indeklima meget dårligt, skal du ikke tørre tøj indenfor, tænde for mange stearinlys eller lade døren til badeværelset stå åben efter eller mens du er i bad.

Det er meget få ting der skal ændres, og det giver en stor forskel på dit klima og dit helbred.