Pollentallet truer danskerne landet over

Klør det i dine øjne og løber din næse, så er det ikke nødvendigvis den årlige sommerforkølelse der truer dig. Mange danskere ved ikke selv, at de trues af pollentallet.

Flere og flere danskere får høfeber eller andre former for allergi. Dette har en lang række forskere i en årrække studeret og har fundet ud af, at der er et stigende antal i folk, der lider af denne folkesygdom. Men hvorfor? De helt præcise årsager på dette kendes endnu ikke, men da der er flest tilfælde af sygdommen i lande med vestlig levevis, er der dog enighed blandt eksperterne om, at det er det moderne miljø, som vi lever i, der spiller en væsentlig rolle for den individuelle overfølsomhed.

Allergien angriber den vestlige levevis

Et af de mest karakteristiske træk ved vores moderne levevis i den vestlige verden er, at vi tilbringer størstedelen af vores levetid inden døre. Derudover bliver vores hjem mere og bedre isolerede og tætte og ofte er der slet ingen ventilation. I takt med dette stiger antallet og koncentrationen af allergener og stoffer, som kan irritere vores immunsystem. Det har stor betydning for vores øgede overfølsomhed over for eksempelvis pollen, da der ofte er sammenhæng mellem de forskellige former for allergi. Med andre ord kan man sige, at der er sammenhæng mellem overfølsomhed overfor forskellige allergene stoffer.

Hjælp mig uden om den grimme allergi

Det er ikke muligt at komme uden om pollentallet. Men en god og solid viden omkring symptomerne og dertil en god behandlingsmulighed gør det muligt at slappe af under allergien og dermed kunne leve et praktisk talt normalt liv, som mennesker der ikke lider af allergi.

Hvis man lider af allergi, er det en god idé, at holde øje med pollentallet, som de eksempelvis nævner i vejrudsigten på landsdækkende tv. Du kan også finde hjælp på onlineapotekets egen side om pollen-allergi

Hvis du endnu ikke ved, om du lider af allergi, er det en god idé, at gå til din læge og tale ham om dine observerede symptomer. Jo før opdagelsen sker, jo før kan din læge sætte en behandling i gang.

Symptomerne på pollenallergi kan være de samme, som ved en almindelig sommerforkølelse, men der er stor forskel på behandlingen. Derfor er det en god idé, at tale med en autoriseret læge. En almindelig forkølelse varer ofte 3-6 dage, hvorimod en allergisk reaktion kan varer alt fra 3-6 måneder. Der er altså stor forskel på varighedsperioden.

Hold særlig øje med

Der findes flere forskellige former for allergi. Her er der tale om ganske almindelig pollenallergi. Der findes også noget, der hedder krydsningsallergi, hvor du skal tage situationen lidt mere alvorligt. Her er du ikke kun allergisk over for pollentallet, men også overfølsom over for forskellige fødevare. Din allergiske reaktion kan altså slå ud hele året rundt, da den også kan påvirkes af fødevare, som du spiser.

Denne krydsreaktion kan undgås, hvis du kender årsagen og dermed undgår at spise de forskellige madvarer. Det er altså en vigtighed, at kende til årsagen og tidspunktet reaktionen sker. Hold altid øje med din krop og hvordan den reagerer i de forskellige situationer i dit liv, især når du spiser.