Prisen er ikke altid en indikator for kvalitet i cremer

Denne artikel indeholder reklamelinks

Pris og kvalitet haenger ikke altid sammen

For mange mennesker burde det være sådan, at jo dyrere noget er, des bedre burde kvaliteten også være. I nogle tilfælde gælder den tommelfingerregel også, men der er også tilfælde, hvor man ikke kan regne med denne sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Man kan se det flere steder, og eksempelvis inden for medicinalindustrien ser man substitution, når man er på apoteket. Det betyder, at apoteket skal tilbyde dig det billigste alternativ, hvis det vurderes at være lige så godt, som det lægen har udskrevet.

Her vil man oftest kigge på de aktive stoffer, der er i medicinen, og hvis den er i samme dosis i et billigere alternativ, får man tilbudt det.

Der er dog også andre områder, hvor pris og kvalitet ikke har den sammenhæng, de måske burde. Det er også derfor, man kan se så mange tests af forskellige ting rundt om på nettet og i forskellige medier.

Apotekets beige serie er bedst og billigst

Et eksempel er cremerne fra Apotekets beige serie, der både er billige og rigtig gode for huden. Det er altid subjektivt, om man kan lide en specifik creme, men hudplejeprodukterne fra Apotekets beige serie gør det godt. Hudplejeprodukterne er lavet specifikt til en tør og sensitiv hud, men kan bruges af alle hudtyper og af hele familien.

Derudover er seriens hudpleje uden parfume, og er desuden både astma-allergi mærket og svanemærket. Cremerne er dermed skånsomme mod både miljøet og mod huden, og er fri for problematiske kemiske stoffer og allergifremkaldende stoffer.

Kig efter kemien med smart app

Kemiapp

Man skal altid være påpasselig med, hvad man putter i og på sin krop, og det gælder naturligvis også i forhold til cremer og lotions. Det kan bare være svært at huske, hvad alle de latinske betegnelser betyder, og hvad forskellige E-numre dækker over.

Derfor har Forbrugerrådet TÆNK lavet en app, som kan hjælpe dig med at oversætte de til tider komplicerede indholdsfortegnelser til noget, man kan forstå. Appen hedder Kemiluppen og kan downloades til både iOS og Android.

Appen fungerer ved, at man tager et billede af produktet med sin smartphone, og hvis produktet ligger i databasen over vurderede produkter, får man en vurdering af kemien i det. Forbrugerrådet vurderer nemlig produkterne og opdaterer deres database, derfor kan man også sende produkter ind, man gerne vil have vurderet.

I tvivl? Brug nettet og læs dig klogere

Man kan altid komme i tvivl om et produkt, og derfor er det godt, vi har internettet. Her kan man nemlig finde en masse information om alt muligt, og det inkluderer naturligvis også cremer og lotions.

Hvis man har nogle kilder, man stoler på, kan man støtte sig til dem, ellers bør man undersøge flere steder, inden man tager en beslutning. Dog idet Apotekets beige serie er apotekernes eget mærke, er denne hudplejeserie et temmelig troværdigt mærke, og hvis man stoler på apotekerne er hudplejen fra serien kvalitet uden kemi.

Er man mere til objektive fakta, kan man på Kemiluppen finde produkter fra serien, der har fået en A-kolbe, hvilket betyder, at de er blevet testet og godkendt for at være uden allergifremkaldende og andre problematiske stoffer.