Sådan får du hurtigt en lys og luftig bolig:

Denne artikel indeholder reklamelinks

lys og luft i boligenDer er mange muligheder, mange forskellige stile og moden skifter og udvikler sig hele tiden. Er du en af dem, der gerne vil være med på moden, eller bor du som du vil uden at følge trenden?

Indretningen betyder mere end vi går og tror, og alt efter hvor stor eller lille din bolig er, er der mange gode muligheder for at gøre det ligesom du gerne vil have det. Små boliger kræver kreativitet og en masse gode plads optimeringer, mens store boliger har brug for mere og større løsninger.

Indretningen i vores hjem er vigtigt, for at vi føler os hjemme og trygge. Ikke nok med det, er indretningen også med til at påvirke vores humør og vores velvære.

I denne artikel ligger vi vægt på indretningen, og hvad fx spejle gør godt for, og hvordan du kan sikre dig en god og sund indretning i dit hjem.

Et hjem med effekter

Vi ønsker alle sammen en bolig, hvor vi føler os hjemme. Derfor køber og anskaffer vi os ting, vi synes om, og kan lide. Men det er ikke alle, der har lige godt styr på indretning, og de muligheder der findes. Er du en af dem, der ikke er vild med, og ikke går ret meget op i, hvordan din indretning er – så bør du følge med i diverse bolig magasiner.

Har du et lille hjem, og derfor ser dig blindt på de få kvadratmetre, skal du prøve at skabe plads – enten med effekter eller med løsninger der giver mere plads.

En god indretnings løsning og idé er, at præge rummet, for at give det effekter som eksempelvis får rummet til at se større ud. Det kan være i form af spejle, eller inventar lavet i krom, som genspejler rummet.

Spejle skaber en anden form for liv i din indretning, fordi de manipulere med lyset og de ting der er placeret i rummet. Lyset bliver kastet rundt af genspejlingen, og på den måde kan noget ude fra blive en del af din indretning.

Den gode indretning

hold ordenDet er forskelligt hvad vi kan lide – også indretningsmæssigt. Men for at skabe en bolig, hvor man er glad og tilfreds, er det vigtigt, at der ikke er for meget rod. Betegnelsen for rod er igen afhængig af, hvem man er.

Forskning har bevist, at rod gør os trætte og det kan hurtigt blive uoverskueligt, og rodet bliver værre og værre. Få styr på dine sager, smid ud eller giv de ting væk, som bare står langt inde i et skab og aldrig ser dagens lys. De ting du har glemt du havde, har du måske heller ikke brug for? Vær kritisk og hård, når der skal ryddes os. Gem kedelige ting væk – fx ringbind og ekstra køkkenrulle.

Pludselig vil du få mere overskud, og muligvis se hvad du egentlig kan bruge din bolig til. Indretningen betyder meget – gør noget ud af det.

Nytænkning

Tilbage til indretning med spejle, for de kan netop skabe overraskelser og fine billeder. Brug spejle flere steder i indretningen fx på bogreolen, hvor det spejler sig i dine bøger og kunstværker. Du vil opleve en helt ny måde, at skabe liv på i indretningen.

Billeder og spejle passer også godt sammen. Lav en billedvæg og suppler med spejle, så kan man se tilbage på minder imens man også kan se sig selv. Sjov idé, som sætter et godt og personligt præg på indretningen.

En anden idé kunne være at købe spejle med lys i, som man kan tænde for om aftenen, på den måde skaber man igen nogle anderledes udtryk, men også nogle fede spejlinger af dine andre ting.

Kan du lide at blande forskellige indretnings stile sammen, er det rigtig flot med gamle spejle, som findes hos mange marskandisere eller på loppemarkeder. De gamle spejle fungere bedre end de nye spejle. Det skyldes den måde de er lavet på, hvor de gamle spejle er lavet med andre teknikker, og derfor kan de skabe mere dybe og sjæl.