Sådan får du igen energi i hverdagen

Energi til hverdagen

Mange af os er, efter en lang sommerferie, efterhånden ved at være klar til at vende tilbage til hverdagen. Det betyder for de fleste mindre tid til afslapning, samvær med familien, motion og søvn. Mange oplever, at det efter en lang sommer kan være hårdt at finde det overskud og energiniveau, som man havde, før man gik på ferie.

Vi mennesker vænner os hurtigt til at kunne sove længe, slappe af og holde ferie. Derfor kan det være svært for mange igen at skulle passe en travl hverdag. Hvis man nedprioriterer afslapning, motion og søvn, fordi tiden ikke er til det, kan det især være svært at finde det overskud, der skal til i hverdagen. Det er nemlig nogle af de ting, der er med til at booste dit energiniveau.

I denne artikel kan du læse, hvad du kan gøre i hverdagen for igen at få det energiniveau, der skal til for at kunne følge med i vores travle hverdag – og hvad du særligt ikke må nedprioritere, hvis du ønsker en hverdag med mere energi.

Vær aktiv

Det kan for mange af os være svære at komme ned i fitnesscenteret eller blot at få løbeskoene på. Det virker nemlig for mange en smule mærkværdigt, at man får mere energi af at være aktiv og bruge energi, men det er ikke desto mindre tilfældet.

Vi får energi, når vi træner og er aktive, og holder både vores krop og hjerne i gang. Det giver os bedre nattesøvn, og er faktisk også med til at booste humøret.

Det er vigtigt, at man finder den bevægelsesform, der passer bedst til en selv. For nogle er det en lang gåtur i højt tempo, mens det for andre er en kort løbetur eller en tur ned på stepmaskinen i fitnesscenteret.

Spis rigtigt og drik rigeligt

Få energi af kost og drikke

Vores krop har brug for næring og særligt hvis vi er aktive, og bevæger os. Hvis vi ikke spiser nok, vil kroppen hurtigt føle underskuddet, men det handler som bekendt ikke blot om at spise mere – det skal nemlig også være det rigtige mad, man indtager.

Man vil mærke et tydeligt boost i energiniveauet, hvis man spiser sundt og varieret, og ikke springer et eller flere måltider over hver dag, og for eksempel erstatter det med noget sødt. Sukker får blodsukkeret til at stige, hvilket også øger kroppens produktion af insulin – og det er med til at sænke dit energiniveau.

Det er også vigtigt, at man hele tiden sørger for, at kroppen får rigeligt med væske. Mangler man væske i kroppen, kan man hurtigt blive dehydreret, og det er bestemt ikke positivt for kroppens energiniveau. Sørg derfor for at få rigeligt med vand hver dag.

Indtag Gerimax Daglig Energi kosttilskud

Det kan være svært altid at indtage den rette mængde vitaminer og mineraler i vores daglige kost. For at booste kroppens energiniveau er det vigtigt, at man netop får de vitaminer, der bidrager til at mindske både træthed og udmattelse.

Gerimax Daglig Energi kosttilskud indeholder ginseng samt forskellige vitaminer og mineraler, der alle er med til at give dig mere energi og overskud i hverdagen. Kosttilskuddet fra Gerimax indeholder blandt andet:

  • Folsyre
  • Jern
  • Magnesium
  • Kober
  • Selen
  • Vitamin A
  • Vitamin D

Indholdet bidrager til hver sin funktion, og har blandt andet til formål at mindske træthed samt at bidrage til et stærkt og solidt immunforsvar.

Hvis man ikke formår at få de anbefalede mængder af vitaminer og mineraler i sin daglige kort, er Gerimax kosttilskud altså et rigtig godt alternativ, hvis man ønsker at booste sit energiniveau.

Prioriter din søvn

Få energi af søvn

Søvn er afgørende for kroppens balance og velvære. I en travl hverdag har mange tendens til at nedprioritere søvnen. Nogle for ikke nok søvn, mens andre ganske enkelt ikke får god nok søvn. Det er nemlig ikke blot vigtigt, at man får nok søvn, det handler også om, at søvnkvaliteten er god.

Som udgangspunkt har din krop brug for lige omkring 8 timers søvn hver nat. Det behøver kroppen nemlig for at kunne genopbygge sig selv og samle energi til en ny dag. Nogle behøver mere søvn end andre, hvilket også hænger sammen med søvnkvaliteten.

Hvis du er en af dem, der føler sig søvnig i løbet af dagen, er der højest sandsynligt noget galt med dit søvnmønster. Måske sover du for meget, for lidt – eller for dårligt.