Sådan får du looket: Isblond hår

Denne artikel indeholder reklamelinks

saadan-faar-du-looket-isblond-haar-bredformat-703x336

Det er en af de hotteste trends lige nu – alle gør det, både internationale kendisser som Kim Kardashian, Miley Cyrus og Jennifer Lawrence og danske realitystjerner som Nikita Klæstrup. Altså farver deres hår isblondt.

Denne trend tager os væk fra det naturlige, som ellers har været det herskende modefænomen i nogle år og over mod noget, der er mere kunstigt og ”rent” i udtrykket. Hvis du også har lagt mærke til trenden og undret dig over, hvordan det kan lade sig gøre, så læs med her, hvor du får vores guide til isblond hår.

Teorien bag isblond hår: Farvelære!

Det har altid været eftertragtet at have et nordisk look: Blond med blå øjne. Derfor har man gennem tiderne set rigtig meget afbleget hår, som ofte har været katastrofalt. Gulligt, brintoverilteaffarvet hår har aldrig været noget smukt syn, og det er det ikke blevet for nyligt. Men hvordan kan man, uden at affarve håret så meget, at det falder af, gøre det gule hår rigtig blond? Svaret skal findes i farvelæren.

Husker man tilbage til undervisningen i billedkunst i folkeskolen, vil man måske kunne se en farvecirkel og en prisme for sig. Farvecirklen er et kort, der viser komplementærfarverne over for hinanden. Prismen er en trekant af glas, der bryder det hvide lys – lyset på den anden side er i alle regnbuens farver.

Hvidt lys er en sammensætning af alle farver. Når man lægger alle farverne sammen, får man hvid. Men også komplementærfarverne har denne egenskab. Det betyder, at når man lægger blå og orange eller rød og grøn sammen, får man hvid. Det samme gælder gul og lilla.

Man har altså fundet ud af, at man, ved at tilsætte lilla farvepigmenter til gulligt hår, kan jævne farven ud, så den bliver hvid. Til det formål har man opfundet lilla shampoo, også kaldet Silver Shampoo.

Det skal du gøre for at få isblond hår

saadan-faar-du-looket-isblond-haar-tekstbillede

Hvis du også er helt vild med looket, skal du gøre følgende:

  • Få bleget dit hår ved frisøren, altså få det farvet lyst. Du kan også gøre det hjemme, hvis du føler dig tryg ved dette.
  • Når dit hår er blevet farvet og vasket, vil det i en eller anden grad være gulligt. Du skal derfor vaske det med såkaldt Silver Shampoo.
  • Allerede efter første behandling vil dit nye hår være tæt på at være helt isblond, afhængigt af, hvordan farven var i forvejen.
  • Vask herefter dit hår med Silver Shampoo ved hver tredje hårvask.
  • Undgå at bruge produktet for ofte, da dette kan give håret et lilla skær.

Hvis du følger ovenstående steps, vil du få et blond hår uden gule toner, ganske ligesom alle stjernerne.

Ekstra tip: Silver Shampoo virker ret udtørrende på håret, fordi det i princippet er lidt som hårfarve. For at holde liv i dit hår ovenpå denne lidt hårde behandling skal du sørge for at give dit hår nogle gode hårkure med jævne mellemrum. Det svenske brand Maria Nila har en god serie af silver-produkter, som tilfører fugt til håret sammen med behandling, og du vil ikke have brugt for at tilsætte helt så meget fugt til håret med disse produkter.